The Mr. en ik zitten in onze ‘gemarineerde kip’-fase. Eerder gaf ik jullie al zijn onovertroffen Surinaamse marinade en vandaag ben ik aan de beurt met een recept. Ik ging een hele andere kant op, van Zuid-Amerika naar Afrika om precies te zijn. Gebruikte het Marokkaanse specerijenmengsel ras el hanout als basis en ging daarmee verder. Het resultaat…whoeha! Met andere woorden, lekker dus. Correctie, heel erg lekker.
Wat je nodig hebt
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 4el plantaardige olie
– 2el ras el hanout
– flinke snuf zout
– 2 (bio) sinaasappels
– 2el sojasaus
– 1 kilo kip (of een hele kip die je zelf in stukken chopt)
Wat je gaat doen
Snipper de ui samen met de knoflook en rode peper (zonder zaadlijsten) helemaal fijn. Ik gooi dit altijd in de hakmolen, dan ben ik zo klaar.
Pak een grote platte schaal en meng hierin het uimengsel met de olie, ras el hanout en zout. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers beide sinaasappels uit. Doe de rasp en het sap ook in de schaal, samen met de sojasaus. Roer goed door elkaar.
De stukken kip smeer je helemaal in met de marinade. Zorg dat ze lekker liggen in de schaal en dek goed af. Laat de marinade minstens 8 uur intrekken.
Bakken kun je in de oven doen op bakpapier, in een pan of, zoals in mijn geval, in de Airfryer. Daar kwamen ze echt briljant lekker uit!