Vandaag heb ik een winterse maaltijdsoep voor jullie op het menu staan, namelijk knolselderijsoep! Ik maakte deze soep met typische ingrediënten voor dit seizoen zoals knolselderij en boerenkool. Het is een dikke soep die extra vullend wordt door de toevoeging van verse tortellini. Deze kun je vaak vinden in het koelschap van je supermarkt. Kies bijvoorbeeld de verse tortellini met kaas en noten, die hier goed bij past. Maar ook gedroogde tortellini kunnen prima. Geniet ervan!
Wat je nodig hebt voor 4 personen
-
- 1 ui, grof gehakt
- bakolijfolie
- 1 knolselderij, geschild en in blokjes
- 1,5 l groentebouillon
- 250 gr tortellini/tortelloni (of vegan gevulde pasta), vers uit het koelschap of gedroogd
- 200 gr verse gesneden boerenkool
- zout
- zwarte peper
- 4 el pecannoten, geroosterd en grof gehakt
Wat je gaat doen
Bereiding: 30 minuten
-
- Verhit een soeppan en fruit de ui 2 minuten in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de blokjes knolselderij toe en bak 2 minuten.
- Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat 15 – 20 minuten koken tot de knolselderij gaar is. Pureer daarna glad. Vind je de soep nog te dik, voeg dan extra bouillon of water toe.
- Kook in de tussentijd de tortellini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de boerenkool circa 5 minuten mee. Giet daarna af en schep alles over in de soeppan.
Tip: Ik hou van beetgare boerenkool in deze soep en niet van doorgekookte. Wil je de boerenkool toch langer gekookt hebben dan zet je de pan met water vast op, laat je de boerenkool circa 20 minuten koken en voegt daarna de tortellini toe aan het water. Kook deze nog volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als alternatief kun je de boerenkool een minuut of 6 roerbakken in een pan met olie, daarna roer je het door de soep heen.
-
- Roer de soep goed door en breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep in kommen met de pecannoten.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious