Komkommer, zalm en dille is altijd een fijne combinatie. En als je er dan ook nog wat mierikswortel aan toevoegt voor een beetje pit wordt het helemaal lekker. Ik maakte er komkommerrolletjes met zalm van als hapje bij de borrel. Ook een heerlijk hapje voor de brunch of als klein voorgerechtje.
Wat je nodig hebt voor 10-12 rolletjes
– 1 komkommer
– 100gr gerookte (wilde) zalm
– 50gr cream cheese/roomkaas
– 1tl fijngeraspte mierikswortel uit een potje van Kühne (verse kan ook, maar gebruik dan iets minder, omdat het scherper is)
– 1/2el gehakte dille
– 1/4tl geraspte citroenschil
– peper
– zout
– 12 prikkertjes
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten
Rasp de komkommer in 6 lange repen met een kaasschaaf en snijd deze daarna door totdat je 12 plakken hebt. Halveer de plakken gerookte zalm in de lengte. Zorg dat de plakken ongeveer even breed zijn als de plakken komkommer.
Klop de cream cheese los met de mierikswortel, dille en geraspte citroenschil. Breng op smaak met peper en zout.
Leg een reep komkommer op je werkblad en leg hier een laagje gerookte zalm op. Besmeer met een dun laagje van het cream cheese mengsel. Rol daarna op tot een rolletje. Druk niet te hard aan, want dan komt al je vulling eruit aan de zijkanten. Steek er een prikkertje in en leg op een schaal. Herhaal dit voor de overige rolletjes.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.