Deze friszure komkommersalade past perfect bij een BBQ in de tuin, bij een Oosters wokgerecht of als lunch met wat gebakken garnalen erbij. Maar ook met taco’s of ander Mexicaans eten gaat het goed samen. Je kunt er dus alle kanten mee op. Maak de salade een paar uur van tevoren en laat de marinade goed intrekken in de koelkast, daar wordt deze komkommersalade met koriander en limoen nog smakelijker van.
Wat je nodig hebt
– 1 groene peper
– 1/2 rode peper
– 2 teentjes knoflook
– 3el vers limoensap
– zeezout
– peper
– 3el olijfolie extra vergine
– 2 komkommers
– 4el fijngehakte koriander
Wat je gaat doen
Verwijder de zaadlijsten van beide pepers en hak deze heel fijn samen met de knoflook. Pak een saladeschaal (waar straks alles in past) en roer de peper, knoflook en limoensap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en klop met een garde rustig de olijfolie erdoor.
Was de komkommers en snijdt er hele dunne plakken van. Bijvoorbeeld met een mandoline of kaasschaaf. Schep de komkommer en koriander rustig door de dressing, zorg dat het goed gemengd is. Dek daarna de schaal af en laat een paar uur goed intrekken in de koelkast.
Thanks voor de inspiratie: The Food Charlatan
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.