Caprese eieren

Een fantastische lunch hoeft niet heel complex te zijn. Een paar goede ingredienten, een beetje liefde en een oven doen al het werk. En daarna kun je heerlijk genieten. Voor deze caprese eieren gebruikte ik de basis ingredienten voor een caprese en combineerde deze met een paar biologische eieren. Nog

Gestoofd konijn met cranberries

Voor het 3-gangen ‘makkelijk & indrukwekkend’ kerstmenu verscheen gisteren al het voorgerecht op de blog. Een aardappel-preisoep met coquilles. Vandaag is het hoofdgerecht aan de beurt en daarvoor heb ik gekozen voor gestoofd konijn met cranberries. Geïnspireerd door een recept uit de Allerhande en daarna nog wat getweakt waardoor het

Aardbeien caprese met vanille dressing

Een salade caprese is een van mijn favoriete salades. Maar weet je dat je ook een fantastische caprese kunt maken door mozzarella te combineren met aardbeien? De zoete smaak van aardbeien combineert heel goed met de romige smaak van de mozzarella. En voor deze aardbeien caprese heb ik een dressing

Koolsalade met gerookte kip en citrus

Het is iedere week weer een uitdaging om thuis te varieren met lunchgerechten. Als je minder brood wilt eten tijdens deze maaltijd dan zijn salades een geweldig alternatief. En het mooie is, je kunt blijven verrassen, want er zijn zoveel combinaties mogelijk. Zoals bijvoorbeeld deze koolsalade met gerookte kip en

Broccolisoep met zalm en pijnboompitten

Broccolisoep maak je heel makkelijk zelf door de hele broccoli te koken, met stronk dus. Zo gooi je ook nog eens niets weg. De smaak van broccoli combineert in deze soep heerlijk met de gerookte zalm en pijnboompitten. Je eet deze soep als lunch of lichte avondmaaltijd. Hij vult erg

Watermeloen salade met sinaasappel en grove mosterd

Meloen, en vooral watermeloen, kan ik iedere dag eten. Je zou het een lichte verslaving kunnen noemen waar ik nooit meer vanaf wil. In de zomer ligt er altijd wel watermeloen bij ons in de koelkast. Want eenmaal gekoeld is watermeloen net zo verfrissend als een glas water. Het is

Dikke groentesoep met ras el hanout

Ik heb onlangs hele leuke kinderkookworkshops gegeven. Op dag 1 mochten de kinderen van 8 jaar en ouder zelf hun eigen pizza’s maken en beleggen. Ik had lekker veel groenten meegenomen en ze die ook allemaal laten snijden. Champignons, aubergine, courgette en paprika. Waarschijnlijk raadt je het al, ik ging

Rode bietensoep met mierikswortel yoghurt

Een tijdje terug heb ik de Veggiebox uitgeprobeerd. Bij de mooie ingrediënten zat ook een boekje met een aantal recepten van Janneke Vreugdenhil. Daarin stond het recept voor rode bietensoep met mieriksroom. Ik heb mijn collega’s daarop getrakteerd tijdens een doordeweekse lunch en dat was een groot succes! Aan het

Salade met komkommer, radijs en ras el hanout

Ik blijf constant op zoek naar makkelijke salade recepten. Omdat ik het liefste een bakje met homemade salade mee naar kantoor neem als lunch. Het lukt niet altijd om het ‘s ochtends te maken, want ik moet er vroeg voor opstaan omdat ik thuis de ‘ochtenddienst’ heb. En dat betekent

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer