Krokante mueslirepen

Ik hou niet zo van kleffe mueslirepen. Het idee is leuk, maar de plakkerige vingers en taaie structuur laten me steeds weer afhaken. Krokante mueselirepen daarentegen… Eigenlijk wil ik gewoon mijn granola, maar dan in een reep. Met dat idee ging ik aan de slag en maakte heerlijke mueslirepen. Extra …

Ik hou niet zo van kleffe mueslirepen. Het idee is leuk, maar de plakkerige vingers en taaie structuur laten me steeds weer afhaken. Krokante mueselirepen daarentegen… Eigenlijk wil ik gewoon mijn granola, maar dan in een reep. Met dat idee ging ik aan de slag en maakte heerlijke mueslirepen. Extra krokant en zonder plakvingers, ik vond ze een groot succes. In dit recept voor krokante mueslirepen geef ik jullie suggesties, maar varieer er vooral op los met noten, gedroogde vruchten en andere specerijen.

Wat je nodig hebt

– 200gr havervlokken
– 100gr grof gehakte noten (ik gebruikte hazelnoten en amandelen, maar alle soorten noten zijn mogelijk)
– 50gr gedroogd fruit (ik gebruikte rozijnen, maar alle soorten gedroogd fruit zijn mogelijk. Hak grote stukken wel eerst grof)
– 100ml olijfolie (kokosolie of gesmolten boter werkt ook)
– 100gr honing
– 25ml ahornsiroop
– 2tl kaneel (of varieer eens met gemberpoeder, koek- en speculaaskruiden, cacaopoeder of een snufje kardemom)
– snufje zout
– optioneel: 25gr kokos flakes

krokante-mueslirepen-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten / Oventijd: 20-25 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een klein, rechthoekig bakblik met bakpapier.

Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Schep over in het bakblik. Verdeel evenredig en druk stevig aan met een lepel of bodem van een glas. Zet het bakblik 20-25 minuten in de oven totdat de bovenkant goed bruin is geworden. Check na 15 minuten alvast of het allemaal goed gaat en de boel niet te bruin wordt. Dek eventueel af met aluminiumfolie.

Haal uit de oven en druk nog een keer stevig aan met de bodem van een glas. Nu is het nog zacht, maar dit wordt hard als het afgekoeld is. Snijd na het afkoelen in repen.

De repen zijn zeker 5 dagen houdbaar in een goed afgesloten doos. Je kunt ze ook per stuk invriezen en weer even oppiepen in de oven na het ontdooien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer