Onlangs had ik appel-kaneel kwarkyoghurt in huis en daar bakte ik deze zalige kwarkmuffins met appel en banaan mee. Lekker als tussendoortje voor jong en oud en stiekem heb ik er ook al mee ontbeten. Het hoeft trouwens niet per se deze kwarkyoghurt te zijn. Met gewone kwark kom je er ook, ik zou dan nog wel een snufje kaneel en wellicht wat lichtbruine basterdsuiker of een scheutje honing aan het beslag toevoegen.
Wat je nodig hebt voor 9 muffins
– 75ml olijfolie
– 100gr kwarkyoghurt appel-kaneel (of gewone kwark, zie tip hierboven)
– 1 ei
– 1tl kaneel
– 1 banaan, fijngeprakt
– 150gr bloem
– 1 zakje vanillesuiker
– 2tl bakpoeder
– mespuntje zout
– 1 appel, klokhuis verwijderd en in kleine blokjes
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 18-20 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden, plaats 9 muffinvormpjes in een muffinblik en vet deze in, bijvoorbeeld met bakspray.
Klop de olijfolie, kwarkyoghurt, ei, kaneel, vanillesuiker en fijngeprakte banaan door elkaar. Zeef de bloem, bakpoeder en zout erboven en meng alles door elkaar. Roer als laatste de blokjes appel erdoor.
Verdeel het beslag over de 9 vormpjes en zet het blik in de oven. Bak de muffins in 18-20 minuten goudbruin en gaar en laat daarna afkoelen op een rek.
Recept & fotografie: Francesca