Laksa met honingkip

Laksa is een currysoep die zijn oorsprong vindt in Singapore en Maleisië. De basis van de soep bestaat uit currypasta en kokosmelk. De bouillon vul je vervolgens aan met vis, kip, vlees of tofu, groenten en noedels voor een volwaardige maaltijd. In dit recept heb ik me laten inspireren door …

Laksa is een currysoep die zijn oorsprong vindt in Singapore en Maleisië. De basis van de soep bestaat uit currypasta en kokosmelk. De bouillon vul je vervolgens aan met vis, kip, vlees of tofu, groenten en noedels voor een volwaardige maaltijd. In dit recept heb ik me laten inspireren door Jamie Oliver die kip marineerde met five spice-poeder en honing en deze vervolgens grilde. Zalig in combinatie met de pittige bouillon.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 300 gr kippendijen
  • zonnebloemolie
  • 1 el honing
  • zeezout
  • 1 tl five spice-poeder
  • 1 el korianderzaad
  • 1 tl witte peperkorrels
  • 4 hele kruidnagels
  • ¼ tl trassi
  • 2 gedroogde chili’s (halveer of laat eruit voor kleine kinderen)
  • 1 sjalot
  • 2 stengels citroengras
  • 5 cm gember
  • 1 l bouillon (kip of garnalen)
  • 400 ml kokosmelk (bijvoorbeeld van Aroy-D)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el vissaus
  • 150 gr rijstnoedels
  • 100 gr wortel, julienne gesneden
  • 100 gr taugé
  • 175 gr Edamamebonen
  • sap van 1 limoen
  • handje verse blaadjes munt en koriander

Wat je gaat doen voor de laksa

Bereidingstijd: 40 min

  1. Leg de kippendijen tussen 2 vellen bakpapier en sla ze plat met een vleeshamer of zware pan. Meng 2 el olie, honing, een snuf zout en five spice-poeder en smeer hier de kippendijen mee in. Zet afgedekt in de koelkast tot verder gebruik.

  2. Meng korianderzaad, witte peper, kruidnagel, trassi, gedroogde chili’s, sjalot, citroengras en gember met een flinke scheut olie in de keukenmachine en maal helemaal fijn tot een pasta.

  3. Zet een soeppan op het vuur en bak de pasta 5 minuten op laag vuur. Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen en breng daarna op smaak met sesamolie en vissaus.

  4. Grill in de tussentijd de kippendijen gaar in een grillpan. Snijd daarna in dunne reepjes. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel na met koud water.

  5. Vul een kommetje met wortel, taugé, Edamamebonen, plakjes kip en noedels en schenk daar de bouillon over. Garneer met limoensap en blaadjes verse munt en koriander.

Tip: Leg de kippendijen de avond ervoor alvast in de marinade zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Kijk hier voor meer curry recepten.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer