[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een aantal maanden geleden had ik het plezierige genoegen om te lunchen bij de delicatessenwinkel Peck in Milaan. Zelf noemen ze het de ‘Italian Temple of Gastronomical Delights’ en daar is geen woord van gelogen. Samen met een aantal culinair journalisten en collega-foodbloggers genoten we van een perfecte lunch samen met onze gastheer van Riso Gallo. Een van de gerechten die we kregen was een verrassende lasagne met andijvie en daar ging mijn creativiteit van borrelen. In plaats van een Hollandse stamppot met andijvie en gehakt kun je er dus ook een lasagne van maken. Ik noteerde mijn idee en ging er thuis mee aan de slag. Het resultaat was geweldig en vandaag deel ik het recept dan ook graag met jullie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1173526″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”recepten”][vc_column][vc_column_text]
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 500 gr andijvie, fijngesneden
– olijfolie
– peper
– zout
– 300 gr gehakt
– 500 ml bechamelsaus (lees hier hoe je deze zelf maakt)
– 250 ml passata (lees hier hoe je deze zelf maakt)
– 12 verse lasagnevellen (als je gedroogde gebruikt, kook ze dan kort even voor)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”gerelateerde-recepten”][vc_column][vc_column_text][gerelateerde_recepten][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”wtd”][vc_column][vc_column_text]
Wat je gaat doen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit een grote hapjespan of wok en fruit de ui en knoflook in een eetlepel olie totdat deze glazig ziet. Voeg de andijvie toe en bak deze al omscheppend kort mee. Bak het niet tot moes, maar zorg dat het nog een bite heeft. Breng op smaak met peper en zout. Schep de andijvie uit de pan. Een kwart bewaar je voor later, driekwart is voor de vulling. In dezelfde pan rul je het gehakt in wat olijfolie totdat deze gaar is. Breng op smaak met peper en zout. De bechamelsaus meng je met de passata.
Pak een ovenschaal en vet deze licht in met olijfolie. Op de bodem leg je 1/3 van de andijvie, 1/3 van het gehakt en een laag van de bechamelsaus. Hierop leg je 4 lasagnevellen. Herhaal dit nog 2 keer. Op de laatste lasagnevellen verdeel je nog een dun laagje bechamelsaus.
Schuif de ovenschaal in de oven en bak de lasagne in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Verdeel de lasagne in porties en garneer met een toef andijvie die je hebt achtergehouden. Warm die nog even kort op, dat is wel zo lekker.
Tip: ik heb geen kaas gebruikt in deze lasagne en die heb ik ook niet gemist. Wil je toch nog een laagje kaas, strooi dan wat Parmezaanse kaas over de bovenste laag voordat je de schaal in de oven schuift.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”schoolbord”][vc_column][vc_column_text]
Recept & fotografie: Francesca
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]