couscoussalade-met-kikkererwten-paprika-en-lente-ui-1

Couscoussalade met kikkererwten en paprika

Tijdens onze zomervakantie haalden we soms even een salade en sapje om ergens buiten te eten als we onderweg waren. Een van de salades die ik een keer kocht bij de supermarkt was een couscoussalade gevuld met onder andere kikkererwten, paprika, lente-ui en abrikozen. Ik vond het een heerlijke combinatie

Salade met grote garnalen en geroosterde mais

Mais en boter gaan verschrikkelijk goed samen. Normaal kook ik de maiskolven tot ze helemaal zacht zijn (met een beetje zout én boter) en daarna gaat er een lekkere laag gezouten boter overheen voordat ik mijn tanden erin zet. Onlangs had ik wat kruidenboter over en besloot om mijn maiskolven

Frittata met doperwten en rucola

Voor het verwerken van kliekjes groenten of aardappels maak ik regelmatig een frittata. Door deze op te bakken en te combineren met ei heb je heel snel een voedzaam gerecht op tafel staan waar iedereen van kan eten. Kliekjes daarvan zijn trouwens de volgende ook heerlijk als lunch. Deze frittata

Salade met makreel, appel en radijs

Ik keek in mijn contentplanning en zag dat ik vandaag een snijbonenstamppot met kipworst ingepland had staan. Echt een onwijs lekker recept, maar aangezien het buiten bijna 35 graden is, misschien niet een van de meest geschikte recepten. Al was het maar omdat alleen bij het horen van het woord

Salade met peer, serranoham en hazelnootdressing

Wanneer je denkt aan een salade met serrano- of parmaham denk je al snel aan meloen als begeleider. Maar dat kan ook anders! Een salade met peer, serranoham en noten bijvoorbeeld. Vooral door de noten krijgt de smaak meer diepgang. Wij vonden deze salade erg lekker in combinatie met vijgen-dadelazijn

Summer rolls met eend en pindasaus

Door de fijne, delicate smaak is eend bij uitstek geschikt om als basis te gebruiken voor Aziatische gerechten. Ik liet me inspireren door de Vietnamese keuken en maakte deze zalige summer rolls met eend en zelfgemaakte pindasaus. Het is misschien even een klusje door het stoven van de eendenbouten, maar

Caprese pastasalade

Caprese pastasalade

Ik zit in een caprese-fase. Een smaakcombinatie die nooit gaat vervelen en waar je alle kanten mee op kunt. Ik besloot afgelopen week om de tomaten, mozzarella, basilicum en olijfolie te combineren met volkoren fusili en toen was de caprese pastasalade ontstaan. Hartstikke makkelijk om te maken (en voor te

Salade caprese met geroosterde cherrytomaten

Hoe een traditionele salade caprese bereid moet worden, weten jullie vast wel. Met goede buffelmozzarella, smaakvolle tomaten, olijfolie extra vergine en blaadjes verse basilicum kom je al heel dicht in de buurt. Snufje zout en peper erover en ik ben dan een gelukkig mens. Soms ga ik helemaal los en

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer