Ik heb maar weer eens wat van Nigella gekookt. Want als ik dat te lang niet doe, ga ik haar toch een beetje missen.
Dit recept is echt mega makkelijk. Het is wel handig dat je van champignons houdt, anders zou ik er niet aan beginnen. Bij iedere hap proef je een zalig vleugje tijm, citroen en knoflook. De smaken zijn heel erg subtiel en dat maakt de pasta zo lekker.
Wat je nodig hebt voor 2 personen
250gr linguine
200gr kastanje champignons
50ml olijfolie extra vergine
flinke snuf zeezout
1 teentje knoflook, fijngehakt
1el verse tijm blaadjes
1 citroen
versgemalen zwarte peper
paar takjes platte peterselie
Parmezaanse kaas
Wat je gaat doen
Kook de linguine volgens de aanwijzing op de verpakking al dente.
Snijd in de tussentijd de champignons heel fijn en meng ze in een schaal samen met de olijfolie, zeezout, knoflook, gehakte tijmblaadjes, rasp van de citroen en het sap van een 1/2 citroen.
Als je de linguine afgiet, bewaar dan 1 kopje van het kookvocht. Laat de linguine even uitlekken, gooi dan terug in de pan en doe daar gelijk het champignon mengsel bij en een beetje van het kookvocht (om het smeuïg te maken). Goed met elkaar vermengen en even een minuutje laten staan met de deksel op de pan.
Serveer de pasta op een diep bord. Maal er wat zwarte peper over en bestrooi met grofgehakte peterselie en royale hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas.
Buon appetito!
Oh trouwens, ook een prima gerecht voor kids! Kijk maar 🙂
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.