Samenwerking – Zin in een avondje Tex Mex thuis? Maak dan deze loaded nacho’s met gehakt, paprika en pico de gallo! Een loaded nacho’s schotel die vol smaak zit en heel makkelijk te maken is. Het gehakt bak je vooraf samen met de paprika en kruidige taco specerijen. Daarna maak je laagjes in een ovenschaal met nacho’s, het gehaktmengsel en natuurlijk lekker veel geraspte kaas. De oven doet de rest van het werk en daarna top je de nacho’s af met zelfgemaakte pico de gallo en guacamole.
Deze loaded nacho’s met gehakt zijn geweldig voor een borrelavondje met vrienden of als vrijdagavond comfort food met de kids. Bij ons thuis zijn ze er dol op. En wil je ze vegetarisch maken, denk dan aan vegetarisch gehakt of linzen om de loaded nacho’s mee te maken
Meer nacho recepten? Hier vind je ze allemaal.
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 500 gr rundergehakt
- 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
- 2 paprika’s, rood en geel, in blokjes
- 1 zak (Ã 185 gr) Santa Maria Nacho Chips
- 150 gr geraspte cheddar
- 5 honingtomaten, in stukjes
- 1 el fijngehakte koriander
- zout
- zwarte peper
- 4 el guacamole (naar keuze zelfgemaakt of gekocht, zie ook de notities)
- 1 potje Santa Maria Taco Saus
- optioneel: jalapeños en/of partjes limoen
Ook nodig
- ovenschaal (rond of rechthoekig, circa 20 – 25 cm)
- oven
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar. Je kunt eventueel ook een bakblik bekleden met bakpapier en daar één grote laag nachos op maken.
- Verhit een hapjespan. Fruit de helft van de ui in een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt toe samen met de taco specerijen en 1 el water. Rul gaar. Voeg de paprika toe en bak mee. Zorg dat al het vocht verdampt is voordat je stopt met bakken.
- Maak twee lagen met nachos, gehakt en cheddar in de ovenschaal en zet de schaal voor circa 15 minuten in de oven tot de cheddar goed gesmolten is.
- Maak pico de gallo van de overgebleven gesnipperde rode ui en meng die met stukjes honingtomaat, fijngehakte koriander, zout en peper.
- Haal de loaded nachos uit de oven en garneer met lepeltjes guacamole, pico de gallo en taco saus.
- Ook lekker met jalapeños voor de liefhebbers. Of sprenkel eens wat limoensap erover voor een frisse touch.
Notities
- Met dit recept maak je een flink borrelhapje voor 4 personen.
Wil je er een avondmaaltijd van maken? Serveer er dan nog een bonensalade met mais bij of wat geroosterde groenten uit de oven. Inspiratie voor de bonensalade vind je hier. - De guacamole kun je zelf maken of kopen. Als je nog guacamole over hebt, zet je die ook op tafel samen met wat extra nachos om mee te dippen.
- Bereiding: 20 minuten + Oven: 15 minuten.
Recept: Francesca, Fotografie: JoorKitchen
Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees ook hier mijn disclaimer.