Tomatensalade met parelcouscous en halloumi

Deze tomatensalade valt voor mij in de categorie ‘snel klaar en barst van de smaak’ en als ik iets fijn vind in de zomer is het wel een maaltijdsalade als deze. Terwijl de parelcouscous aan het koken is, snijd je de cherrytomaten en grill je de plakken halloumi. Alleen nog

Eiersalade met kerrie en bieslook

Ik hou er enorm van, van een lekkere eiersalade dus. Maar niet van kant-en-klare eiersalade uit een bakje, want die is vaak zo papperig. In mijn zelfgemaakte variant tref ik graag nog wat grove stukjes ei aan en hij mag goed op smaak zijn. Daarom voeg ik wat gebakken ui

Geroosterde aubergine met yoghurt en pijnboompitten

Soms eet zelfs ik te weinig groenten. Als ik het veel te druk heb bijvoorbeeld, dan zit binnen afzienbare tijd de klad erin. Ik stond, licht mopperend op mezelf, in de keuken en vond nog 2 aubergines. Ik rommelde er wat mee aan en had voordat ik het wist deze

Snelle tomatentaart met feta en doperwten

Ik weet dat ik in herhaling val door dit nog een keer te melden, maar echt: van kliekjes maak je de allerlekkerste gerechten. Zo had ik nog wat cherrytomaten, een stukje feta en een half bakje Boursin over die echt op moesten. En in de vriezer vond ik nog plakjes

Brioche wentelteefjes met avocado, zalm en ei

Voor een broodje met zalm en avocado mag je me altijd wakker maken, zeker tijdens feestdagen! Of misschien wordt het automatisch wel een feestje als je deze brioche wentelteefjes met avocado, zalm en ei maakt, dat kan natuurlijk ook ;-). Ik had nog een half briochebrood in de broodtrommel liggen

Scrambled eggs met gerookte zalm en avocado

Een klassieke combinatie waarvoor je mij altijd mag wakker maken, het liefst op zondagochtend. Dan heb ik het over scrambled eggs met gerookte zalm en avocado op een geroosterd, beboterd broodje. Na de eerste hap waan je je bijna even in het ontbijtrestaurant na een nachtrust tussen de kraakwitte lakens.

Zelfgemaakte tomatensoep met basilicum

Er zijn maar weinig soepen die ik zo lekker vind als zelfgemaakte tomatensoep met basilicum. De eenvoud van de ingrediënten die gezamenlijk zo mooi optrekken is geweldig. Het is ook een soep die zo gemaakt is (30 minuten!) en waar jong en oud van genieten. Oh, en ja je zou

Griekse salade met olijven, feta en oregano

De lekkerste Griekse salade is zo gemaakt. Met de beste ingrediënten zoals feta en kalamata olijven, een flinke scheut Griekse olijfolie extra vergine en een royale hoeveelheid gedroogde oregano. Die eet je lekker als lunch, bij een stukje gebakken vis of vlees of als bijgerecht tijdens een barbecue. Je kunt

Salade met parelcouscous, broccoli en serranoham

In de categorie maaltijdsalades heb ik vandaag weer een fijn recept voor jullie! Namelijk een salade met parelcouscous, geroosterde broccoli en venkel, feta, amandelen en serranoham. Een geweldig samenspel, vooral in combinatie met de dressing van granaatappelazijn en olijfolie extra vergine. Wij hebben er goed van gesmuld vlak voor mijn

Bladerdeegtaartjes met cherrytomaat en balsamico

Als je een pakje met bladerdeeg in de diepvries hebt liggen, kun je eigenlijk altijd wel in een handomdraai een lekker hartig hapje maken. Vaak gewoon met ingrediënten die je al in huis hebt en kliekjes. Zo maakte ik laatst deze bladerdeegtaartjes met cherrytomaten en balsamico. Ik had nog wat

Volkoren wraps met bonen, guacamole en maïs

Deze volkoren wraps met bonen, guacamole en maïs zijn niet alleen zo klaar, het gerecht geeft me ook nog eens een instant zomers gevoel! Dat komt door de frisse smaken van citroen en koriander, lekker veel kleur op het bord én door de maïskolven. Die roepen bij mij altijd direct

Stamppot met zoete aardappel, venkel en basilicum

Ik heb het al vaker geschreven, maar ik doe het gewoon nog een keer. Ook in de lente en zomer eet ik graag stamppot. Maar dan wel frisser, kleurrijker en met meer groenten. Zoals deze stamppot met zoete aardappel, venkel, mozzarella, cherrytomaten en basilicum. Een heerlijke, vegetarische stamppot met zoete

Salade met bulgur, garnalen en edamamebonen

Deze salade met bulgur, garnalen en edamamebonen is zo’n heerlijk frisse salade die je perfect kunt maken op zonnige dagen. Je hebt ‘m al in 20 minuten gemaakt en je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je wilt. Voor deze salade met bulgur heb ik namelijk een zakje rauwkostmix

Groente pannenkoeken uit Mag ik nog een hapje

Hoe vaak ik al niet gevraagd ben of ik het recept van de groente pannenkoeken uit mijn boek Mag ik nog een hapje met jullie wil delen hier… ontelbaar vaak inmiddels! Nou ben ik de beroerdste niet, dus vandaag is het zover :-). Van deze pannenkoeken gaan de kids echt

Pompoensoep met kerrie en een vleugje tomaat

Pompoensoep is altijd een goed idee. Mits deze niet te zoet wordt, want dat ‘risico’ loop je altijd bij pompoen. Daarom voeg ik graag wat specerijen en een beetje tomaat toe om de smaak van de pompoensoep wat meer in balans te krijgen. En lekker is het trouwens ook. Deze

Broodje Oosterse tonijnsalade

Met vissalades maak je mij altijd blij. Op een cracker, bij de borrel of op een broodje, ik kan het oneindig blijven eten. En het leuke is dat je zo’n salade ontzettend snel gemaakt hebt met vis uit blik in combinatie met een aantal verse ingrediënten. Denk aan een gesnipperd

Deens broodje Stjerneskud met schol en garnalen

De eerste keer dat wij naar Denemarken reisden voor vakantie kreeg ik als tip om een keer een broodje Stjerneskud te bestellen. Ik keek een beetje wazig bij het horen van de naam, herinner ik me nog goed, maar werd al snel enthousiast toen ik te horen kreeg dat het

Salade met kikkererwten, knoflook en tonijn

Ik maakte deze salade met kikkererwten en tonijn onlangs toen mijn accountant langs kwam met de jaarcijfers van 2018. En als de beste man dan langskomt, maak ik natuurlijk wel iets lekkers te eten voor hem. Nou had ik alleen geen tijd om boodschappen te doen, dus het was even

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer