Deze salade met brie combineert knapperige brie, geroosterde Honingtomaten en walnoten met een frisse sla en een zoete touch van honing. De brie wordt zacht van binnen en krokant van buiten in de Airfryer. De contrasten in textuur en smaak maken dit een feestelijke en luxe lunch, ideaal voor een weekend of tweede Kerstdag.
Meer Airfryer recepten? Maak dan ook eens deze zalm met pompoen hasselback uit de Airfryer.
Deze lunch salade met brie maakte ik in de nieuwe Airfryer van BK. Er is zowel een enkele als dubbele XXL in het assortiment en beiden hebben een PFAS-vrije antiaanbaklaag. Ik heb de dubbele getest (met 9 liter inhoud) en was er razend enthousiast over. T/m 31 december is er een geweldige cashback actie waarbij je tot 60 euro retour krijgt. Kijk hier voor alle info. (samenwerking)
Ingrediënten
- 125 gr brie
- 1 ei, losgeklopt
- 50 gr panko
- 2 el walnoten
- 100 gr Honingtomaten
- 50 gr sla naar keuze (rucola, veldsla of een mix)
- olijfolie extra vergine
- balsamico- of ciderazijn
- zout
- zwarte peper
- honing
- 2 el granaatappelpitjes
- serveer erbij: geroosterd zuurdesembrood of crackers
Ook nodig
- Airfryer (bijvoorbeeld de nieuwe Airfryer van BK)
- grote saladeschaal
Aan de slag!
- Verwarm de Airfryer voor op 180 graden (Als je een dubbele hebt, verwarm dan een deel op 200 graden en een deel op 180 graden).
- Snijd brie in grote blokjes en haal ze eerst door het losgeklopte ei en daarna door de panko zodat de blokjes rondom een panko laagje hebben.
- Bak ondertussen de walnoten en Honingtomaten 5 minuten op 180 graden.
- Bak daarna de brie voor 6 – 8 minuten op 200 graden tot ze rondom knapperig zijn. Leg onder de brie een velletje bakpapier zodat het niet aanbakt in het mandje. Het klopt dat de brie iets smelt, dat is precies wat je wilt.
- Verdeel de sla op een grote saladeschaal.
- Klop een dressing van 2 el olijfolie, 1 el azijn, snuf zout en peper en sprenkel die over de salade.
- Verdeel de knapperige brie, walnoten en Honingtomaten over de sla en sprenkel daar subtiel wat honing over. Maak af met de granaatappelpitjes en nog wat gemalen zwarte peper.
Notities
- Met dit recept maak je een lunch salade voor 2 personen. Je kunt de portie ook verdubbelen en ‘m als grote salade serveren tijdens een brunch.
- Bereiding: 15 minuten + Airfryer: 10 minuten
Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze lunch salade met brie uit de Airfryer! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
De cashback melding over de Airfryer is een samenwerking met BK. Lees ook hier mijn disclaimer.