Koken uit je voorraadkast op drukke dagen? Met wat specerijen, een blik kokosmelk en maiskorrels tover je in een handomdraai een heerlijke soep op tafel. Voeg er nog wat reepjes gerookte kipfilet aan toe en je bent klaar.
Wat je nodig hebt voor 1 liter soep
1 grote of 2 kleine uien, gesnipperd
olijfolie
2tl kurkuma
1tl kerrie
600ml water
400ml (1 blik) kokosmelk
2 kipbouillonblokjes
400gr maiskorrels, uitgelekt
300gr gerookte kip, in reepjes
4 takjes koriander of platte peterselie, alleen de blaadjes
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 20 minuten
Verhit een hoge soeppan en fruit de ui in 2 eetlepels olijfolie totdat deze glazig ziet. Bak de kurkuma en kerrie nog 1 minuut mee. Schenk de water en kokosmelk erbij en verkruimel de bouillonblokjes erover. Roer door en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Roer de maiskorrels en gerookte kip erdoor en breng eventueel extra op smaak. Garneer met grof gehakte koriander of platte peterselie.
Lekker om te serveren met quesadilla’s. Beleg een tortilla met geraspte of plakjes (cheddar) kaas, bosui, tomaat en paprikapoeder. Leg er een 2e tortilla bovenop en bak in een koekenpan totdat beide kanten bruin zijn en de kaas is gesmolten. Snijd in vieren en serveer.