Makkelijke eiwrap

Aan het begin van de week heb je niet altijd zin om uitgebreid in de keuken te staan. Daarom heb ik vandaag wel een heel makkelijk receptje voor jullie: een eiwrap die je kunt vullen met alles wat je lekker vindt of je gebruikt er de restjes voor die je …

Aan het begin van de week heb je niet altijd zin om uitgebreid in de keuken te staan. Daarom heb ik vandaag wel een heel makkelijk receptje voor jullie: een eiwrap die je kunt vullen met alles wat je lekker vindt of je gebruikt er de restjes voor die je nog in de koelkast hebt liggen van het weekend. Maak er een flinke salade bij en je bent binnen 20 minuten klaar.

Wat je nodig hebt voor 4 wraps

– 4 eieren
– melk
– groenten naar keuze (ik gebruikte voor dit recept 1 rode paprika, 2 lente ui en een flinke hand kastanjechampignons)
– optioneel: kip of worst (zo had ik nog wat worstjes in de koelkast liggen die ik hiervoor heb gebruikt)
– olijfolie
– smaakmakers: peper, zout, soja- of vissaus of specerijen
– 4 (volkoren) tortilla wraps

makkelijke-eiwrap-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

Klop de eieren los met een klein scheutje melk, peper, zout en eventueel specerijen zoals kurkuma of gerookt paprikapoeder. Snijd de groenten in kleine stukjes. Als je nog kip over hebt, pluk je die in reepjes. Worst snijd je ook in stukjes.

Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en roerbak de groenten kort in 1 eetlepel olijfolie. Schenk daarna het eimengsel erbij en laat dit kort stollen. Daarna begin je te roeren met een pollepel zodat je scrambled eggs krijgt, voeg op dit moment ook de eventuele kip of worst toe. Zet het vuur uit als het ei net gestold is. Voor een wat meer Oosterse eiwrap kun je nog een klein scheutje soja- en/of vissaus toevoegen. Heb je nog restjes kruiden in de koelkast liggen zoals peterselie, bieslook, koriander of basilicum? Ook die zijn heerlijk om er fijngehakt doorheen te roeren.

Verwarm de tortilla wraps in een pan of in de magnetron en vul ze daarna met het eimengsel. Rol op en snijd daarna doormidden. Serveer de eiwraps met een salade voor een volwaardige avondmaaltijd of los als lunch.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer