Met vis uit blik kun je heel makkelijk een heerlijk en toegankelijk pastagerecht maken. Zoals deze pasta met ansjovis, tonijn, tomaat en basilicum. Je bent in 25 minuten klaar en ook kinderen vinden deze pasta zalig. De ansjovis wordt helemaal opgenomen doordat je ‘m mee bakt en geeft veel smaak aan de saus.
Kijk hier voor meer recepten met ansjovis.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 400 gr orecchiette pasta*
- zout
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- bakolijfolie
- 1 blikje (45 gr) MSC ansjovisfilets in olijfolie (bijvoorbeeld van Princes), fijngehakt
- 2 blikken (800 gr totaal) tomatenblokjes met basilicum (bijvoorbeeld van Mutti)
- 1 blikje (185 gr) MSC tonijnmoot in olie (bijvoorbeeld van Princes), uitgelekt
- 200 gr cherrytomaten, gehalveerd
- zwarte peper
- handje basilicum, blaadjes grof gehakt
- optioneel: geroosterde pijnboompitten
* Orecchiette is een pasta uit het zuiden van Italië en betekent letterlijk oortjes. Je kunt het eventueel vervangen door andere korte pasta.
Wat je gaat doen voor de pasta met ansjovis
Bereidingstijd: 25 minuten
1. Kook de orecchiette (of andere pasta) beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met een snufje zout.
2. Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur in 2 el olie. Voeg de ansjovis toe en bak nog 1 minuut door.
3. Schenk de blikken tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten pruttelen.
4. Roer de tonijn en cherrytomaten erdoor en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en eventueel nog een snufje zout.
5. Schep de orecchiette en gehakte basilicum door de saus en warm door.
6. Garneer de pasta met ansjovis en tonijn met blaadjes basilicum en eventueel nog wat geroosterde pijnboompitten en serveer.
Recept & fotografie: Francesca