Romige courgettesoep met peterselie

Ik kreeg laatst een courgette van bijna 3 kilo uit de moestuin van Soraya, een van mijn gezellige fans op Instagram. Ik had er al courgette lasagne van gemaakt (die vind je hier), bakte er courgettekoekjes mee (die ga ik nog eens proberen) en heb courgette ingemaakt in het zuur

Scrambled eggs met gerookte zalm en avocado

Een klassieke combinatie waarvoor je mij altijd mag wakker maken, het liefst op zondagochtend. Dan heb ik het over scrambled eggs met gerookte zalm en avocado op een geroosterd, beboterd broodje. Na de eerste hap waan je je bijna even in het ontbijtrestaurant na een nachtrust tussen de kraakwitte lakens.

Zelfgemaakte tomatensoep met basilicum

Er zijn maar weinig soepen die ik zo lekker vind als zelfgemaakte tomatensoep met basilicum. De eenvoud van de ingrediënten die gezamenlijk zo mooi optrekken is geweldig. Het is ook een soep die zo gemaakt is (30 minuten!) en waar jong en oud van genieten. Oh, en ja je zou

Snelle en kidsproof pasta met zalm en doperwten

De zomervakantie is voorbij, de kinderen zijn alweer een paar weken naar school en ik ben flink aan het werk. Dat betekent ook dat ik, vooral doordeweeks, weer anders aan het koken ben. Nog steeds lekker (ha!), maar wel vaak wat sneller, omdat ik gewoon minder tijd heb dan tijdens

Vispotje met zalm, tonijn en tagliatelle

Visliefhebbers opgelet! Vandaag zet ik een heerlijk vispotje met zalm, tonijn en tagliatelle op het menu. Die eigenlijk heel spontaan ontstond toen ik nog wat groenten en zalm over had en daarmee iets lekkers wilde maken. Gecombineerd met onder andere tagliatelle, visconserven, kruiden en specerijen uit de voorraadkast werd het

Pasta met aubergine, gekaramelliseerde ui en rucola

Aubergine combineert bijzonder goed met zoete, gekaramelliseerde ui. Samen met wat oregano en balsamicoazijn maakte ik daar een pastasaus van die ik serveerde met orecchiette pasta en rucola. Maar je kunt ook kiezen voor penne, fusilli of zelfs verse ravioli. Nog wat geschaafde Parmezaanse kaas erover en je kunt genieten

Griekse salade met olijven, feta en oregano

De lekkerste Griekse salade is zo gemaakt. Met de beste ingrediënten zoals feta en kalamata olijven, een flinke scheut Griekse olijfolie extra vergine en een royale hoeveelheid gedroogde oregano. Die eet je lekker als lunch, bij een stukje gebakken vis of vlees of als bijgerecht tijdens een barbecue. Je kunt

Salade met parelcouscous, broccoli en serranoham

In de categorie maaltijdsalades heb ik vandaag weer een fijn recept voor jullie! Namelijk een salade met parelcouscous, geroosterde broccoli en venkel, feta, amandelen en serranoham. Een geweldig samenspel, vooral in combinatie met de dressing van granaatappelazijn en olijfolie extra vergine. Wij hebben er goed van gesmuld vlak voor mijn

Bonensalade met bleekselderij, citrus en peterselie

Deze bonensalade maakte ik onlangs toen ik een Amerikaanse barbecue thuis organiseerde. De ‘three bean salad’ is in Amerika vaak een standaard onderdeel van picknicks of potlucks en er zijn tig variaties op te bedenken. Meestal zitten er groene bonen uit pot in, maar die vind ik niet zo lekker

Zomerse gazpacho met kersen

Deze gazpacho met kersen is perfect voor een warme zomerse avond. Weer eens wat anders dan een salade, maar net zo verfrissend en vol groente én fruit. Bovendien: hij is zo gemaakt! Je kan de gazpacho ook prima een dag van tevoren maken en meenemen naar een zomerse picknick of

Griekse tzatziki met komkommer en dille

Ik wilde heel graag eens de echte Griekse tzatziki maken, want die ontbrak nog op mijn blog! En ik vind deze dip (of spread) juist zo lekker. Dus ik ben aan de slag gegaan en ontdekte drie manieren om de komkommer goed uit te laten lekken. Want hoe minder vocht

Bladerdeegtaartjes met cherrytomaat en balsamico

Als je een pakje met bladerdeeg in de diepvries hebt liggen, kun je eigenlijk altijd wel in een handomdraai een lekker hartig hapje maken. Vaak gewoon met ingrediënten die je al in huis hebt en kliekjes. Zo maakte ik laatst deze bladerdeegtaartjes met cherrytomaten en balsamico. Ik had nog wat

Basilicum panna cotta met lemon curd

Oeh, ik kon niet wachten om dit recept met jullie te delen! Want soms heb je recepten die ‘gewoon’ lekker zijn en soms heb je een recept waar je ogen van gaan glinsteren nadat je de eerste hap hebt genomen. En waar je dan vervolgens twee porties van achter elkaar

Romige aardappelsalade met ei, augurk en kruiden

Niets lekkerder dan een romige aardappelsalade als bijgerecht bij een barbecue of als een van de gerechten op een mooie brunchtafel. Met aardappels kun je echt alle kanten op. Je kunt je aardappelsalade simpel houden of je maakt er deze luxe, romige variant van. Onder andere op smaak gebracht met

Curry met groene asperges, doperwten en vega kip

Deze heerlijke curry met groene asperges, doperwten en vega kip is niet alleen vegetarisch en zit bomvol groenten, hij is ook nog eens mild van smaak (een keer zonder peper) en makkelijk om te maken. Ik voegde naast specerijen zoals korianderpoeder, kardemom en kurkuma ook veel verse kruiden toe. De

Gevulde courgette met couscous, doperwten en feta

Courgette is een heerlijke groente om te vullen. En daarvoor kun je echt van alles gebruiken. Ik maak het graag omdat mijn kinderen courgette zo lekkerder vinden en ongemerkt krijgen ze zo extra veel groenten binnen. Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke gevulde courgette met couscous, doperwten en feta.

Mediterraanse fried rice van kliekjes groenten

Een van de leukste dingen om te doen, vind ik koken met kliekjes. Iets maken zonder vooropgezet plan kan de lekkerste nieuwe gerechten opleveren. Oké, heel soms niet, maar ook dat hoort erbij ;-). Een aantal succesnummers waarin ik mijn kliekjes graag verwerk zijn soepen, pastasauzen, roerbakschotels en frittata’s. Maar

Pastasalade met kip en yoghurt-kruidendressing

Van pastasalades kan ik niet genoeg krijgen, zeker in deze tijd van het jaar. Makkelijk om te maken én voor te bereiden, en je kunt er veel ingrediënten in kwijt die je nog over hebt in de koelkast. Deze keer maakte ik een pastasalade met kip en een verrassende kruidendressing

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca