Samenwerking – Mentos, wie kent ze niet. Ik was er dol op vroeger en dan vooral op de fruitvariant. Nou waren we niet echte snoepeters thuis, maar konden wel enorm genieten van een lekker snoepje op z’n tijd. In deze periode was het trouwens feest, want dan mochten we Sintmaarten lopen en hadden we onze snoepvoorraad voor de rest van het jaar weer bij elkaar verzameld. Iedereen blij!
Waar ik ook ontzettend dol op ben is chocolade en karamel, al m’n hele leven. En nu heeft Mentos dus sinds oktober een nieuwe smaak geïntroduceerd: Mentos Choco & Caramel. Er zijn twee varianten die beide een buitenkant van karamel hebben en het verschil zit ‘m in het hart. De een is gevuld met witte chocolade en de ander met melkchocolade. Klinkt goed, hè? Er zit trouwens geen mint in deze snoepjes! Dat moest ik Francesca ook even uitleggen voordat we gingen proeven, die was namelijk in de veronderstelling dat ze een snoepje met mint, chocolade en karamel te eten kreeg 😉
Buiten dat je ze zo uit de rol kunt eten, bedachten we dat het ook wel eens heel lekker kon smaken in een koekje. En het is maar goed dat we dat dachten, want deze Mentos Choco & Caramel chip cookies zijn hier thuis heel goed ontvangen. Zowel door groot als klein. We maakten de koekjes met de witte chocolade als met de melkchocolade variant. Ik kon niet kiezen welke ik het lekkerst vond, dus in dit recept hebben we ze gewoon allebei gebruikt. Kun je zelf kiezen.
Wat je nodig hebt:
-
- 4 rollen Mentos Choco & Caramel (2 van iedere variant)
- 150 gr gezouten boter, kamertemperatuur
- 80 gr bruine basterdsuiker
- 80 gr fijne suiker
- 1 ei, losgeklopt
- 1 tl vanille extract
- 225 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
Wat je gaat doen:
Bereidingstijd: 25 min + 15 min oventijd
-
- Hak de Mentos Choco & Caramel per soort apart met een keukenmachine in kleine stukjes (kan ook met een mes, maar dit is wat makkelijker). Zet dit apart.
-
- Klop de boter samen met de suikers tot een romig mengsel. Voeg het ei en vanille extract toe en klop kort mee.
-
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel. Voeg een snufje zout toe en kneed een aantal minuten tot een samenhangend deeg.
-
- Verdeel het deeg in tweeën en kneed door de ene helft de melkchocolade variant erdoor en door de andere helft de witte chocolade variant. Vorm van beide varianten een deegbal en pak deze in vershoudfolie. Leg in de koelkast voor een half uurtje.
-
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
-
- Haal het deeg uit de koelkast en rol uit met een deegroller. Je kunt de koekjes zo groot maken als je wilt, wij gingen voor lekkere grote koeken. Deze kun je uitsteken met speciale uitstekers of gewoon met een beker of glas. Plaats de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet deze nog 30 minuten in de koelkast.
-
- Bak de koekjes in 10 – 15 minuten gaar (het midden mag nog een beetje zacht zijn). Eventueel in 2 delen als ze niet allemaal tegelijk in de oven passen. Laat de koekjes even afkoelen op een rekje en smullen maar.
Deze Mentos choco & caramel chip cookies zijn wat ons betreft een groot succes. Perfect voor in de koektrommel op tafel en lekker voor het hele gezin! Dit is een samenwerking met Mentos, lees hier onze disclaimer.