Menu benefietdiner Microkrediet voor Moeders

Morgen, maandag 22 september, organiseren we vanuit Francesca Kookt! een benefietdiner voor Microkrediet voor Moeders in Restaurant Vrienden te Zoetermeer. Samen met mijn co-bloggers en een aantal vrienden koken we uitgebreid voor circa 45 gasten. De volledige opbrengst van het diner wordt gedoneerd aan het goede doel in het kader …

Morgen, maandag 22 september, organiseren we vanuit Francesca Kookt! een benefietdiner voor Microkrediet voor Moeders in Restaurant Vrienden te Zoetermeer. Samen met mijn co-bloggers en een aantal vrienden koken we uitgebreid voor circa 45 gasten. De volledige opbrengst van het diner wordt gedoneerd aan het goede doel in het kader van de september kookmaand die het Microkrediet in het leven heeft geroepen. Meer hierover lees je in deze blog, we ondersteunen dit initiatief van harte.

Nou zijn jullie vast heel benieuwd wat het menu van deze avond wordt. Nou, dat was ik ook tot een week geleden! Want het was geen eitje om dit diner te organiseren. We waren afhankelijk van sponsoren en dat kwam allemaal wat laat op gang. Maar aangezien het woord ‘nee’ niet in mijn woordenboek voorkomt, is het toch gelukt. En hoe! Door een aantal geweldige sponsoren kunnen we een fantastisch diner aan de gasten serveren waarmee we hopelijk een recordbedrag inzamelen voor het Microkrediet. Hier is dan het menu:

Aperitief met een sparkling rosé
Desembrood met Spaanse olijfolie en zeezout

Proeverij van 3 gerechtjes:
Klassieke Hollandse garnalencocktail
Torentje van gegrilde aubergine, mozzarella en balsamicostroop
Quiche van rucola, walnoten en druiven

Hoofdgerecht buffet:
Ossobuco
Spaghetti agli0 e olio
Visstoof
Kip uit de oven met salie, knoflook en maiskolven
Gekookte aardappelen met kruidendressing
Gebakken schol
Geglaceerde worteltjes
Groene salade met truffel dressing

Dessert buffet:
Kaasplankje met 5 soorten, vijgenchutney, dadel- en abrikozen-amandelbrood
Chocoladecake met amarene kersen en cantuccini-espresso koekjes
Blueberry-lemon cheesecake
Clafoutis met druiven
Panna cotta met rood fruit
Chocolademousse met een vleugje chili

Koffie met bonbons

Wat een menu! Ik ben er razend trots op. En dat alles voor een donatie van minimaal € 25,- p/p inclusief wijnen. Meer doneren mag natuurlijk altijd 🙂

Dank aan alle sponsoren!

Deze blog kan ik niet eindigen voordat ik eerst alle sponsoren enorm bedankt heb voor hun bijdragen. Jullie zijn helden!

Restaurant Vrienden
Voor het gratis ter beschikking stellen van hun locatie.

Schmidt Zeevis
Voor alle vis uit het menu.

Slagerij Spoelder
Voor de 30 ossbuco’s en 5 hele kippen.

Van Gelder Nederland
Voor alle groenten en fruit uit het menu.

DesemEnzo
Voor al het brood.

Bickery Food Group
Voor de Blooker cacao, Garofalo pasta en Toschi amarene kersen.

De Lekkerste Kaas
Voor alle kazen van het kaasplankje.

Stone Ground Chocolate
Voor de kilo’s Taza chocolade.

Foodelicious Food & Gifts
Voor de bonbons bij de koffie.

Van der Linde Mode & Lingerie en Interieur
Voor de Spaanse olijfolie.

Drankengroothandel Boonekamp
Voor de wijnen.

Jamie Magazine
Voor een geweldig cadeautje voor alle gasten.

Zo, nu genoeg getypt. Ik ga weer door met de voorbereidingen. Aan alle gasten zeg ik tot morgen! We hebben er bijzonder veel zin in en gaan er een heerlijke en warme avond van maken. Voor de andere lezers, binnenkort zal ik er zeker een fotoreportage van publiceren en een aantal recepten.

Liefs van jullie chefs, bedienend personeel en entertainers van de avond…Francesca, Wendy, Bo, Martijn, Linda & Erik.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer