Mexicaanse bonen quinoa

Vanaf vandaag ziet mijn weekplanning er volledig anders uit. Was ik vroeger nog op maandag vrij en kon ik uitgebreid luieren met een nog niet-schoolgaande peuter. Nu sta ik op maandagochtend om tien voor half negen op het schoolplein, ga daarna werken en heb ‘s avonds nog een sportdate. Niks …

Vanaf vandaag ziet mijn weekplanning er volledig anders uit. Was ik vroeger nog op maandag vrij en kon ik uitgebreid luieren met een nog niet-schoolgaande peuter. Nu sta ik op maandagochtend om tien voor half negen op het schoolplein, ga daarna werken en heb ‘s avonds nog een sportdate. Niks meer uitgebreid koken op maandag dus. Nee, het is haasten geblazen en dan wil ik ook nog graag een niet al te zwaar hapje eten, omdat ik geen zin heb om met een volle maag te moeten gaan crossfitten. Het zal wel even een paar weken nodig hebben om gewend te raken aan dit ritme, maar alles heeft weer zo zijn charme.

Vorige week heb ik de maandag gekscherend uitgeroepen tot wokmaandag. Want dit is voor ons toch wel de meest snelle manier om een maaltijd vol voedingstoffen snel op tafel te toveren. Zo maakte ik binnen 20 minuten deze Mexicaanse bonen quinoa. Met voorgekookte quinoa van NatureCrops en de nieuwe tricolore bonenmix van Bonduelle. Daar zitten kikkererwten, limabonen, kidneybonen en witte bonen in. Even afspoelen, uitlekken en dan kunnen ze daarna zo in je pan. We hebben echt zitten genieten van dit recept en het was een goede basis voor een intensief sportuurtje.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 170gr quinoa
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 300gr kipfilet of kippendijen
– 1 blik (310gr) tricolore bonenmix
– 400gr paprika, witte kool en prei gecombineerd of 1 zak Mexicaanse roerbakgroente
– olijfolie
– 1el Mexicaanse kruiden (bijvoorbeeld de picadillo kruiden van Jonnie/Original Spices of je maakt ze zelf met dit recept)

Mexicaanse_bonen_quinoa_2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

Als je gewone quinoa gebruikt dan kook je deze circa 12 minuten volgens de aanwijzing op de verpakking. De voorgekookte quinoa is nog makkelijker, want daar hoef je alleen wat gekookt water op te gieten en te laten wellen.

Snipper de ui en knoflook en snijd de kip in blokjes. Spoel de bonenmix af in een vergiet en laat uitlekken. De groenten snijd je grof of je trekt de zak met gesneden groenten open.

Pak een grote pan of wok en verhit deze. Schenk er 2 eetlepels olijfolie in en fruit de ui en knoflook samen met een volle eetlepel Mexicaanse kruiden . Daarna komen de stukjes kip erbij en deze bak je rondom bruin aan. De groenten kunnen er nu bij en die wok je nog een paar minuten totdat alles gaar is. Schep nu de bonen en quinoa erdoor, warm nog even door en serveer.

Voor dit recept heb ik 2 toegestuurde producten gebruikt: voorgekookte quinoa van NatureCrops en Tricolore Bonenmix van Bonduelle. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer