Nog geen beoordelingen

Mini pavlova’s met rabarber en limoenroom

2 uur 25 minuten
Gebak
Feest

Het geheim van een perfecte pavlova zit ‘m in de textuur: knapperig van buiten en met een zachte, marshmallowachtige kern. Dit bereik je door de meringue langzaam en geduldig te bakken. Als je geen haast hebt, maak je zo gemakkelijk de perfecte pavlova. Of deze mini pavlova’s met rabarber en …

Het geheim van een perfecte pavlova zit ‘m in de textuur: knapperig van buiten en met een zachte, marshmallowachtige kern. Dit bereik je door de meringue langzaam en geduldig te bakken. Als je geen haast hebt, maak je zo gemakkelijk de perfecte pavlova. Of deze mini pavlova’s met rabarber en limoenroom. Iedere hap van zo’n zalig taartje is een feest.

Ik maak graag mini pavlova’s, omdat ze er zo schattig uit zien. De topping mogelijkheden ervan zijn eindeloos. Denk aan een romige laag slagroom, vers fruit zoals aardbeien, kiwi en passievrucht, zelfgemaakte fruitcompote, friszure yoghurt met wat kokos en geroosterde amandelen, maar ook room in combinatie met chocolade- en karamelsaus doet het goed. Maar vandaag gaan we voor een van mijn grote favorieten: zachte, geroosterde rabarber. Wat weer ontzettend goed combineert met de limoenroom. Geniet ervan!

Meer pavlova recepten? Hier vind je ze!

Ingrediënten

Voor de rabarber:

  • 200 gr rabarber, in schuine stukken gesneden
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Voor de mini pavlova’s:

  • 2 eiwitten of 60 gr gepasteuriseerd eiwit
  • snufje zout
  • 125 gr fijne kristalsuiker
  • 1 tl maizena
  • 1/2 tl witte wijnazijn

Voor de limoenroom:

  • 125 gr slagroom, koud
  • 15 gr witte basterdsuiker
  • 60 gr zure room
  • rasp van 1/2 limoen + extra voor de garnering
  • 1 el limoensap

Ook nodig

  • oven
  • aluminiumfolie
  • mixer met gardes
  • bakpapier

Aan de slag!

Rabarber:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de 200 gr rabarber met de 50 gr kristalsuiker en de inhoud van het zakje vanillesuiker in een ovenschaaltje en dek af met aluminiumfolie. Zet 15 minuten afgedekt in de oven en daarna nog 10 minuten onafgedekt.
  • Laat daarna volledig afkoelen (bewaar ook het sap) en bewaar daarna in de koelkast tot gebruik.

Mini pavlova’s:

  • Verwarm de oven voor op 140 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Klop de 2 eiwitten (in een vetvrije kom) samen met een snufje zout tot zachte pieken. Voeg daarna lepel voor lepel de 125 gr fijne suiker toe. Steeds als een lepel is opgenomen, voeg je de volgende toe. Je eindigt met glanzende, stijve pieken.
  • Haal de kom uit de mixer en zeef de 1 tl maizena erboven. Voeg de ½ tl witte wijnazijn toe en vouw beide er heel rustig doorheen met een spatel tot volledig opgenomen.
  • Schep 4 hoopjes van het stijve eiwit op het bakpapier en vorm er cirkels van met een spatel. Zorg dat er ook een kleine kuiltje in het midden zit.
  • Draai de temperatuur van de oven terug naar 120 graden en schuif het bakblik in de oven voor 90 minuten. Haal daarna uit de oven en laat de mini pavlova’s volledig afkoelen. Je kunt de pavlova’s tot gebruik bewaren in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur.

Limoenroom:

  • Klop de 125 gr slagroom met de 15 gr witte basterdsuiker op tot deze half stijf is.
  • Roer de 60 gr zure room los met de rasp van ½ limoen en 1 el limoensap. Voeg dit toe aan de slagroom en klop verder tot de slagroom stijf is. Bewaar de limoenroom in de koelkast tot gebruik.
  • Vlak voor serveren:
  • Garneer de pavlova’s met een royale schep van de limoenroom en verdeel daarover de geroosterde rabarber. Druppel nog wat rabarbersap erover en garneer subtiel met wat limoenrasp. Serveer direct.

Notities

  • Met dit recept maak je 4 mini pavlova’s.
  • Je kunt alle componenten los voorbereiden (bijvoorbeeld een dag eerder) en op het laatste moment breng je alles samen. In het recept vertel ik ook hoe je alle componenten los kunt bewaren.
  • Bereiding rabarber: 30 minuten + afkoelen, Bereiding pavlova’s: 100 minuten + afkoelen, Bereiding limoenroom: 10 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer