Wat kan ik toch genieten van een mosselpannetje en we kunnen weer hoor! Want het Zeeuwse mosselseizoen is onlangs weer geopend, nu ook voor de bodemcultuurmosselen. Wat veel mensen niet weten is dat je in drie seizoenen van het jaar mosselen kunt eten, alleen in de lente niet. Dus als de ‘r’ in het seizoen is, zijn er ook mosselen. Een van de eerste dingen die ik het liefste maak in de zomer zijn de mosselen met ui en peterselie. Super simpel om te maken en met groots effect. Serveer er brood of friet met mayonaise bij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Onze jongens thuis zijn trouwens ook dol op mosselen, vooral de jongste kan er geen genoeg van krijgen. En terwijl ik dit recept voor jullie aan het uitwerken was, herinnerde ik me het ontzettend leuke filmpje wat ik ooit gemaakt heb samen met Jessey. Zo schattig hoe hij met de mosselen aan de slag ging! Ik deel ‘m gewoon nog een keer. Kun je even in de stemming komen, met een grote glimlach, voordat je deze mosselen gaat bereiden. En heb je gelijk nog een lekker recept met mosselen ;-).
Ingrediënten
- 4 kg Zeeuwse mosselen
- 50 gr boter
- 2 uien, gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
- 1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
- witte peper
- serveer erbij: brood of friet met mayonaise
Aan de slag!
- Spoel de mosselen onder koud water en gooi kapotte schelpen weg.Tip: Staat een mossel open en twijfel je? Tik de schelp dan even rustig op het aanrecht, als de schelp daarna sluit is deze nog goed.
- Smelt in een ruime hoge (mossel)pan de boter.
- Bak hierin de ui en bleekselderij 2 minuten.
- Leg de mosselen op de groenten en strooi de peterselie erover en een royale hoeveelheid peper. Breng ze in gesloten pan aan de kook en stoom ze 6 - 8 minuten of tot alle schelpen openstaan.
- Serveer de mosselen in het kookvocht met brood of friet en goede mayonaise.
Notities
- Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 25 minuten.
- Serveer erbij: brood of friet met mayonaise.
Recept & fotografie: Francesca, Videoproductie: DeedyLicious