Mueslicake met banaan

Wat doe je als je een overschot aan muesli in huis hebt? Dan ga je, in mijn geval, een mueslicake bakken en daar gebruik je ook nog 3 overrijpe bananen voor. Dan zijn die dingen ook maar op. Erg veel vertrouwen in een bijzonder goede afloop heb je niet, maar …

Wat doe je als je een overschot aan muesli in huis hebt? Dan ga je, in mijn geval, een mueslicake bakken en daar gebruik je ook nog 3 overrijpe bananen voor. Dan zijn die dingen ook maar op. Erg veel vertrouwen in een bijzonder goede afloop heb je niet, maar hé je probeert af en toe eens wat.

Ik liet na dit alles de mueslicake afkoelen en nam achteloos een hap…wauw, serieus lekker dit! Zelfs de kleuter ging helemaal los op zijn plakje cake en vroeg daarna om nog een plak. Missie geslaagd en deze gaat nog vaak gebakken worden in huize Francesca. Ook als tussendoortje voor in de lunchtrommel, op verzoek van jongeheer J. Die ik geen kleuter meer mag noemen sinds hij 6 jaar is geworden vorige week, ik vond jongeheer wel een mooie opvolger 😉

Wat je nodig hebt voor 1 cake

    • 3 rijpe bananen
    • 4 eieren
    • 100 ml olijfolie
    • 1 tl vanille extract
    • 2 el honing
    • 150 gr muesli naar keuze
    • 150 gr volkorenmeel
    • 2 tl bakpoeder

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 35 – 40 minuten

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier of vet deze licht in.
    2. Prak 2 bananen helemaal fijn met een vork. Meng de bananenpuree samen met de 4 eieren in een grote kom. Klop dit luchtig met een (hand)mixer.
    3. Voeg de olijfolie, vanille extract en honing toe en klop nog kort even door.
    4. Roer de muesli, volkorenbloem en bakpoeder erdoor totdat alles goed gemengd is.
    5. Schenk het beslag over in het cakeblik. Halveer de derde banaan in de lengte en druk beide delen in het beslag.
    6. Schuif het bakblik, in de oven en bak de cake gaar in 35 – 40 minuten. Check de gaarheid vanaf 35 minuten door een saté prikker in het midden te steken. Als deze er droog uit komt is de cake gaar. Laat de cake daarna afkoelen op een rek.

Tip: bestrijk de bovenkant van de mueslicake tijdens het afkoelen in met een dun laagje ahornsiroop.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer