[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Dit recept voor noedelsoep is geïnspireerd op de Laksa soep die erg geliefd is in Singapore en Maleisië. De basis van Laksa is altijd opgebouwd uit kokosmelk, curry en noedels. En wat je er verder nog aan toevoegt is geheel aan jou en je fantasie. Vis, vlees, groenten en kruiden, alles kan!
Omdat ons zoontje van 2 ook aan de noedelsoep ging heb ik de hete curry vervangen door milde curry. Dat kan hij al prima hebben en zo kan iedereen lekker mee eten. Een goede tip voor als kinderen dit eten: schep de noedels en groenten uit de soep, snijd dit fijn en laat ze dat eten. De meeste kleintjes zijn niet zo van de soep (krijg dat maar eens met een lepel in je mond op die leeftijd…), maar die noedels vinden ze vaak heerlijk.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 200 gr noedels
- zonnebloemolie
- 1 el milde curry (of gewoon de hete rode of groene curry als er geen kinderen mee eten)
- 1 blik (400 ml) kokosmelk
- 800 ml hete kippenbouillon
- 1 sereh stengel
- 1 kipfilet
- 1 aubergine
- zeezout
- 200 gr sugar snaps
- 1 limoen
- 1 tl bruine basterdsuiker
- handje basilicumblaadjes
Wat je gaat doen voor de noedelsoep
1. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel ze daarna af onder de koude kraan, laat uitlekken en bewaar afgedekt in de pan tot gebruik.
2. Zet een soeppan op het vuur en bak hierin op laag vuur de curry pasta in een scheutje olie. Schenk de kokosmelk en bouillon erbij. Kneus de sereh stengel en doe deze in de bouillon samen met de kipfilet. Breng aan de kook en laat daarna met de deksel schuin op de pan 15 minuten pruttelen op laag vuur.
3. Snijd in de tussentijd de aubergine in plakken van 2 cm. Smeer ze in met olie en grill ze in een grillpan om en om totdat er bruine streepjes ontstaan en ze beetgaar zijn. Haal de plakken uit de pan, snijd ze in grove stukken en bestrooi met een snufje zout.
4. Nog een paar laatste handelingen: snijd de sugar snaps in de lengte doormidden. Rasp de limoen en pers deze uit. Hak de basilicumblaadjes grof.
5. Als de kipfilet gaar is, haal je deze uit de pan. Laat iets afkoelen en pluk daarna in sliertjes.
6. Roer de kip door de bouillon samen met de sugar snaps en aubergine en laat 1 – 2 minuten op laag vuur pruttelen. Doe daarna de noedels, suiker, limoenrasp en -sap en basilicumblaadjes erbij en laat nog 1 minuut doorkoken.
7. Serveer de soep in grote kommen en garneer met blaadjes basilicum.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”schoolbord”][vc_column][vc_column_text]
Met dank aan delicious.magazine voor de receptinspiratie.
Foto: DeedyLicious
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]