5 van 2 stemmen

Oat tortilla’s met avocado, kikkererwten en geroosterde paprika

15 minuten
Lunch
Tex Mex

Samenwerking – De lekkerste lunch tortilla’s maak ik sinds kort met de nieuwe Oat Tortilla’s van Santa Maria! Deze zachte tortilla’s zijn gemaakt met 38% havermeel en bevatten daardoor meer vezels (11 g vezels per 100 gram) dan reguliere tortilla’s (2,5 g vezels per 100 gram). Ze hebben zelfs meer …

Samenwerking – De lekkerste lunch tortilla’s maak ik sinds kort met de nieuwe Oat Tortilla’s van Santa Maria! Deze zachte tortilla’s zijn gemaakt met 38% havermeel en bevatten daardoor meer vezels (11 g vezels per 100 gram) dan reguliere tortilla’s (2,5 g vezels per 100 gram). Ze hebben zelfs meer vezels dan de volkoren variant (5,2 g vezels per 100 gram). Daardoor vind ik ze perfect voor de lunch, zeker als je ze vult met avocado, gebakken kikkererwten, spinazie en geroosterde paprika. Als dat geen power lunch is.

Hieronder vind je het recept van deze oat tortilla’s met avocado, kikkererwten en geroosterde paprika! Die je trouwens ook perfect mee kunt nemen naar je werk als lunch.

Meer Tex Mex recepten? Hier vind je ze allemaal.

Ingrediënten

  • 1 el gesnipperde rode ui
  • olijfolie
  • 200 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • 1 citroen
  • 1 avocado
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 Santa Maria Oat Tortilla’s (overgebleven tortilla’s kun je invriezen)
  • handje verse bladspinazie
  • 1 geroosterde paprika uit pot, in repen
  • 1 stengel lente-ui, in dunne ringetjes

Aan de slag!

  • Verhit een koekenpan en fruit de sjalot in een scheutje olijfolie. Voeg de kikkererwten toe samen met de taco specerijen en bak een paar minuten. Blus af met een kneepje citroensap.
  • Prak de avocado fijn en meng met een klein scheutje olijfolie, wat zout en zwarte peper.
  • Beleg een oat tortilla met wat avocadospread, blaadjes spinazie, geroosterde paprika, kikkererwten en lente-ui.
  • Vouw de tortilla dicht als een burrito (eerst de onderkant van de tortilla iets over de vulling slaan en daarna de linker- en rechterkant van de tortilla over de vulling vouwen) en geniet van je lunch tortilla.

Notities

  • Met dit recept maak je 4 lunch tortilla’s
  • Tortilla’s over? Vries deze dan in voor je volgende lunch!
  • Nog een sausje erbij? Kies dan voor de Santa Maria Chunky Wrap Salsa. Eenmaal aangebroken kun je het potje weken bewaren in de koelkast.
  • Bereiding: 15 minuten

Eet smakelijk!

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Santa Maria.

Categorieën

Tags

2 gedachten over “Oat tortilla’s met avocado, kikkererwten en geroosterde paprika”

Reacties zijn gesloten.

5 from 2 votes (1 rating without comment)
Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer