[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hou je van wentelteefjes? Dan heb ik vandaag een heerlijk recept van ontbijtspiesen met fruit en wentelteefjes voor je waar je met het hele gezin van kunt genieten. Heerlijk zoete wentelteefjes van briochebrood gecombineerd met zacht zomerfruit waar je gegarandeerd succes mee hebt op de ontbijttafel! Het fruit wat ik gekozen heb voor deze spiesen zijn aardbeien, druiven, cantaloupe meloen en frambozen. Maar daarmee kun je zelf naar hartenlust variëren, ook afhankelijk van het seizoen.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”recepten”][vc_column][vc_column_text]
Wat je nodig hebt voor circa 10 spiesen
– 1 briochebrood
– 3 scharreleieren
– 100ml volle melk
– 1 zakje vanillesuiker
– 1el kaneel
– 1tl vanille essence
– 1 handvol aardbeien
– 1 handvol druiven
– 1/2 cantaloupe meloen
– 1 handvol frambozen
– roomboter om in te bakken
– 10 lange satéstokjes
– ahornsiroop om te serveren[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”gerelateerde-recepten”][vc_column][vc_column_text][gerelateerde_recepten][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”wtd”][vc_column][vc_column_text]
Wat je gaat doen
Snijd het briochebrood in vierkante blokjes. Klop de eieren los met de melk, vanillesuiker, kaneel en vanille essence. Haal de stukjes brood door het eiermengsel en leg ze in een platte schaal. Schenk het eiermengsel over de stukjes brood en laat nog 5 minuten staan.
Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de stukjes brood op medium vuur om en om bruin. Bak er niet teveel tegelijk zodat je de stukjes goed in de gaten kunt houden en ze niet verbranden. Schep de stukjes uit de pan en laat ze iets afkoelen op een bord.
Maak in de tussentijd het fruit schoon; snijd grote aardbeien in tweeën, laat de druiven en frambozen heel en snijd de meloen in stukken die ongeveer net zo groot zijn als de stukken brood.
Rijg de wentelteefjes en het fruit aan de stokjes en leg ze op een schaal. Schenk er nog een beetje ahornsiroop over en serveer. Het fruit wat je eventueel over hebt, serveer je er in een bakje bij. Goedemorgen en eet lekker![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”schoolbord”][vc_column][vc_column_text]
Recept & fotografie: Francesca
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]