Wil je lekker én gezond ontbijten? Dan is deze ontbijt trifle met Griekse yoghurt, chocolade muesli, rabarber en aardbeien echt iets voor jou!
Ik combineerde Griekse yoghurt met mijn chocolade muesli, zelfgemaakte rabarbercompote (zonder toegevoegde suiker) en wat verse aardbeien in een glaasje en dat was een en al genieten. Als je wilt, kun je er nog een scheutje ahornsiroop aan toevoegen, maar ik vond ‘m zo al zalig.
Buiten het seizoen kun je de rabarber vervangen door aardbeien- of bosbessencompote. Daarvoor kun je ook diepvriesfruit gebruiken. Laat het fruit 10 tot 15 minuten op laag vuur pruttelen met 1 el water en wat vanille extract en dan is je compote al klaar.
Geniet van deze ontbijt trifle!
Meer gezonde ontbijtrecepten? Hier vind je ze allemaal.
Ingrediënten
- 150 gr Griekse yoghurt naar keuze (of kwark)
- 30 – 40 gr chocolade muesli
- 2 eetlepels rabarbercompote
- 3 aardbeien
- optioneel: ahornsiroop
Aan de slag!
- Maak laagjes met de yoghurt, muesli en rabarbercompote in een groot glas.
- Garneer met gehalveerde aardbeien. Voeg optioneel nog een scheutje ahornsiroop toe.
Notities
- Met dit recept maak je een ontbijt voor 1 persoon.
- De chocolade muesli maak je heel makkelijk zelf, hier vind je het recept.
- Voor de rabarbercompote zonder toegevoegde suiker heb ik ook een recept, deze vind je hier.
- In de inleiding hierboven heb ik een tip gegeven voor als de rabarber niet in het seizoen is. Je kunt ook een flinke batch rabarbercompote voorbereiden en in porties invriezen.
- Bereiding: 5 minuten (als de muesli en rabarbercompote al voorbereid zijn)
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious