Nu de ochtenden steeds warmer beginnen, krijg ik ook meer de behoefte aan een licht ontbijt. Iedere ochtend havermout of muesli is me dan te zwaar en ik ga op zoek naar frisse en fruitige ontbijtjes die wel voedzaam zijn. Een smoothie gaat er altijd in, maar onlangs heb ik een nieuw ontbijt ontdekt wat ik helemaal te gek vind: frozen yoghurt! Vaak wordt dit gegeten als een toetje of tussendoortje ter vervanging van een ijsje. Maar je kunt ook hele gezonde frozen yoghurts maken als ontbijt. En dat is echt ontzettend makkelijk. Het enige wat je in huis hoeft te hebben is ingevroren fruit en (plantaardige) yoghurt. Gooi dit bij elkaar in de blender of keukenmachine en klaar is je ontbijt. Ik combineer het vaak nog met extra vers fruit, wat noten of kokos flakes. Een geweldig begin van een zomerse dag.
Wat je nodig hebt
– 125gr bevroren fruit (bijvoorbeeld bananen, kiwi, rood fruit, mango, etc)
– 200gr (plantaardige) yoghurt
– toppings naar keuze
Wat je gaat doen
Maal het bevroren fruit met de yoghurt helemaal fijn in de blender of keukenmachine en schep over in een bakje. Versier je frozen yoghurt met vers fruit, noten, zaden, of waar je dan ook zin in hebt. En geniet 🙂
Ontbijten met een smoothie is ook altijd zo’n feest in de zomer. Kijk hier voor mijn smoothie tips.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.