5 van 1 stem

Ontbijttaco’s met scrambled eggs en gerookte zalm

20 minuten
Ontbijt
Vis

Ik kan dus echt enorm genieten van een hartig ontbijt. Hoe hartiger, hoe beter. Daarom staat er vandaag een geweldig hartig ontbijt op het menu voor iedereen die er ook van houdt: ontbijttaco’s met scrambled eggs en gerookte zalm. Een klassieke ontbijtcombinatie van eieren met gerookte zalm, maar dan verpakt …

Ik kan dus echt enorm genieten van een hartig ontbijt. Hoe hartiger, hoe beter. Daarom staat er vandaag een geweldig hartig ontbijt op het menu voor iedereen die er ook van houdt: ontbijttaco’s met scrambled eggs en gerookte zalm.

Een klassieke ontbijtcombinatie van eieren met gerookte zalm, maar dan verpakt in een zachte taco. Met ook nog wat Parmezaanse kaas, rucola en avocado. En voor de echte liefhebbers ook nog een paar druppels pittige salsa erover. Wij hebben thuis genoten van deze ontbijttaco’s!

En mocht je nou net als wij helemaal fan zijn geworden van taco’s als ontbijt, check dan ook deze combinaties eens. Het kan altijd gekker ;-).

Ben je toch meer van de klassieke combinatie van ei en gerookte zalm? Maak dan eens deze brioche wentelteefjes met avocado, zalm en ei.

Ingrediënten

  • 4 mini/small tortilla wraps
  • 1 stengel lente-ui, fijngehakt
  • bakolijfolie
  • 8 cherrytomaten, gehalveerd
  • 4 eieren
  • zout
  • zwarte peper
  • melk
  • blok Parmezaanse kaas
  • 50 - 75 gr gerookte zalm, in stukjes
  • handje verse rucola
  • ½ avocado, in dunne plakjes
  • 2 takjes dille, blaadjes fijngehakt
  • optioneel: flesje taqueria salsa van Santa Maria, of sriracha voor de echte liefhebbers van pit

Aan de slag!

  • Verwarm de tortilla wraps om en om in een hete, droge koekenpan tot ze bruine plekjes krijgen. Haal ze met een tang uit de pan, vorm ze tot een taco en zet ze in een houder of schaal tegen elkaar aan zodat ze afkoelen in de juiste vorm.
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de lente-ui in 1 eetlepel bakolijfolie op middellaag vuur. Voeg de cherrytomaten toe en bak deze kort mee.
  • Klop in de tussentijd de eieren los met een snuf zout, wat peper en een scheutje melk. Schenk dit mengsel in de pan en rasp er royaal Parmezaanse over.
  • Laat op middellaag vuur stollen, terwijl je rustig roert met een siliconen spatel tot je eieren ‘gescrambled’ zijn. Zet het vuur uit als het ei nog net een beetje nat is, want ze stollen door hun eigen hitte nog iets door. Schep daarna de gerookte zalm erdoor.
  • Leg in iedere taco wat takjes rucola en verdeel daar de scrambled eggs met zalm over. Garneer iedere ontbijttaco met plakjes avocado en wat fijngehakte dille.
  • Serveer de ontbijttaco's direct, eventueel met de taqueria salsa erbij voor wat pit.

Notities

  • Met dit recept maak je ontbijttaco's voor 4 personen.
  • Bereiding: 20 minuten.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer