De maand december staat bij ons altijd volgepland met gezellige borrels en etentjes. Dit is ook de maand waarin de meeste borrelhapjes uit mijn keuken rollen. Van makkelijk tot uitgebreid, ik hap wat af. Niet zo gek met Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw natuurlijk.
In deze feestmaand zijn er veel borrelmomenten die meer betekenen dan alleen glaasje drinken met elkaar. Het zijn de mooie momenten die je deelt met familie en vrienden. Die je vaak nog lang bijblijven. Bij dit soort momenten hoort lekker eten, dat maakt het nog meer bijzonder. Daarom vond ik het tijd worden voor een overzicht van mijn favoriete borrelhapjes.
1. Vijgen met pistache, geitenkaas en balsamico
Een van de meest makkelijke hapjes in dit overzicht, maar met een verbluffend resultaat. Door gebruik te maken van goede ingrediënten wordt dit hapje alleen maar beter.
2. Mini pizza’s met een groentebodem
Een pizza kun je ook maken met een bodem van groenten, zeker als je er een mini uitvoering van maakt. Deze mini pizza’s maak je van plakken aubergine en courgette en beleg je met je favoriete toppings.
3. Quiche met rucola, druiven en oude kaas
Deze quiche heb ik al ontelbaar veel keren gemaakt en het blijft een groot succes. Je kunt ‘m zowel koud als warm serveren.
4. Gevulde kastanjechampignons met sjalot en worst
Dit hapje maakte ik een paar weken geleden en het was een dikke hit. De kastanjechampignons marineer je eerst in balsamico. In de tussentijd maak je een mengsel van champignons, sjalot, worst en cream cheese. Daarna nog even gratineren in de oven en genieten maar.
5. Cranberry hapjes met brie
Met cranberry’s kun je geweldige hapjes maken. Zeker als je het in dit recept combineert met brie. De gesuikerde cranberry ‘on top’ maakt het hapje helemaal af.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!