Vis uit de oven is altijd een feest, omdat de vis zo heerlijk mals blijft. In combinatie met Oosterse ingredienten krijg je een heerlijk geurend en smakend gerecht waar het hele gezin van kan genieten. Laat voor de kleinste eters de rode peper uit de vispakketjes, dan kunnen zij het ook met gemak eten.
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook
- optioneel: 1 rode peper zonder zaadlijst
- 2 cm verse gember
- sojasaus
- 4 kabeljauwfilets, MSC uit de diepvries of andere witvis
- 6 stengels lente-ui, het wit in luciferdunne reepjes
- 150 gr wortel, julienne gesneden
- 4 el sesamolie
- 1 courgette, in dunne plakken
- olijfolie
Aan de slag!
20 minuten
Oventijd 20 minuten
- Hak de knoflook, rode peper en gember fijn in een hakmolen of met de hand. Meng met 6 eetlepels sojasaus. Wentel de kabeljauwfilets aan beide zijdes door de marinade en laat de filets een minuut of 10 marineren.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de bosui en peen julienne. Voeg hier 2 eetlepels sojasaus en de sesamolie aan toe en roer goed door. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes en bewaar deze.
- Spreid 4 lange stukken aluminiumfolie uit en verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden. Verdeel de courgetteplakjes hierover. Daarop komen de kabeljauwfilets te liggen. Sprenkel hier de overgebleven marinade, groene bosui ringetjes en drupje olijfolie over.
- Vouw de folie rond de vis dicht tot pakketjes en zet ze 20 minuten in de oven. Serveer de pakketjes op borden. Lekker met aardappelpuree en een frisse salade.
Notities
- Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
- De pakketjes kunnen ook perfect op de barbecue, na circa 20 minuten zijn ze klaar.
Recept & fotografie: Francesca