3.61 van 23 stemmen

Oosterse vispakketjes uit de oven

40 minuten
Hoofdgerecht
Oven

Vis uit de oven is altijd een feest, omdat de vis zo heerlijk mals blijft. In combinatie met Oosterse ingredienten krijg je een heerlijk geurend en smakend gerecht waar het hele gezin van kan genieten. Laat voor de kleinste eters de rode peper uit de vispakketjes, dan kunnen zij het …

Vis uit de oven is altijd een feest, omdat de vis zo heerlijk mals blijft. In combinatie met Oosterse ingredienten krijg je een heerlijk geurend en smakend gerecht waar het hele gezin van kan genieten. Laat voor de kleinste eters de rode peper uit de vispakketjes, dan kunnen zij het ook met gemak eten.

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • optioneel: 1 rode peper zonder zaadlijst
  • 2 cm verse gember
  • sojasaus
  • 4 kabeljauwfilets, MSC uit de diepvries of andere witvis
  • 6 stengels lente-ui, het wit in luciferdunne reepjes
  • 150 gr wortel, julienne gesneden
  • 4 el sesamolie
  • 1 courgette, in dunne plakken
  • olijfolie

Aan de slag!

  • Hak de knoflook, rode peper en gember fijn in een hakmolen of met de hand. Meng met 6 eetlepels sojasaus. Wentel de kabeljauwfilets aan beide zijdes door de marinade en laat de filets een minuut of 10 marineren.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de bosui en peen julienne. Voeg hier 2 eetlepels sojasaus en de sesamolie aan toe en roer goed door. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes en bewaar deze.
  • Spreid 4 lange stukken aluminiumfolie uit en verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden. Verdeel de courgetteplakjes hierover. Daarop komen de kabeljauwfilets te liggen. Sprenkel hier de overgebleven marinade, groene bosui ringetjes en drupje olijfolie over.
  • Vouw de folie rond de vis dicht tot pakketjes en zet ze 20 minuten in de oven. Serveer de pakketjes op borden. Lekker met aardappelpuree en een frisse salade.

Notities

  • Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
  • De pakketjes kunnen ook perfect op de barbecue, na circa 20 minuten zijn ze klaar.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer