Voor dit gerecht liet ik me inspireren door Culy en An. Alweer een tijd geleden, want volgens mij stonden deze foto’s voor de kerst al op mijn laptop. Maar wat in het vat zit, verzuurd niet, Zeker niet als het zo’n heerlijk gerecht is als dit. Ik maakte deze open ravioli een beetje eigen zodat het nog sneller op tafel kan staan. En met een truffel-twist voor de liefhebbers. Maar die kun je ook net zo makkelijk uit het recept laten. Oh ja, had ik al gezegd dat het bizar lekker is? Bij deze 😉
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 kilo aardperen
– scheutje room of melk
– 1 teentje knoflook
– 1 sjalotje
– 500gr paddenstoelenmix (je kunt ook nog wat gedroogde paddenstoelen toevoegen, deze wel eerst even laten weken)
– 400gr (wilde) spinazie
– 1 takje verse gehakte rozemarijn of snufje gedroogde
– 8 verse lasagnavellen
– stukje Parmezaanse kaas
– olijfolie om in te bakken
– zeezout
– gemalen zwarte peper
Wat je gaat doen
Schil de aardperen en snijd ze in wat kleinere stukken. Kook ze vervolgens 15-20 minuten in ruim kokend water met zout totdat ze helemaal gaar zijn. Giet af en doe terug in de pan. Stamp de aardperen helemaal fijn en doe er een scheutje room of melk bij voor een romige puree. Breng op smaak met zout. En wil je luxe gaan, roer dan ook nog een scheut truffelolie door de puree. Echt een waanzinnige combinatie met de aardperen!
Terwijl de aardperen koken, hak je de knoflook en sjalot helemaal fijn. De paddenstoelen snijd je in grove plakken/stukjes. De volgende stappen kun je tegelijkertijd doen. Vul eerst een pan met water voor de lasagnavellen en breng het water aan de kook. Zet vervolgens 2 pannen naast elkaar op het vuur. Eentje om de spinazie kort in te bakken en de andere voor de paddenstoelen. Doe in beide een scheut olijfolie.
Voor de spinazie fruit je eerst de knoflook en sjalot. Doe de spinazie er in delen bij totdat het net geslonken is. Zet het vuur daarna gelijk uit. De paddenstoelen bak je kort met de blaadjes rozemarijn totdat ze net zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout. Houdt de spinazie en paddenstoelen warm.
De lasagnavellen snijd je eerst doormidden en daarna kook je ze 1 minuutje. Zorg dat je 4 borden klaar hebt staan. Leg eerst een lasagnavel op het bord. Daarop een schepje spinazie, lasagnavel, schepje aardperenpuree, lasagnavel, schepje paddenstoelen, lasagnavel, schepje spinazie en een schepje aardperenpuree. Rasp wat grove plakjes Parmezaanse kaas voor op de puree en verdeel de resterende paddenstoelen over de borden.
Direct serveren en heel erg van genieten!
Tip: kun je geen aardperen vinden, dan kun je deze ook heel goed vervangen door pastinaak.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.