Review Natuurwinkel

Puur, eerlijk en biologisch eten is bij ons thuis deel van het leven geworden. Ik wil graag weten waar ons eten vandaan komt, of de beesten die we eten een goed leven hebben gehad en of er geen rare rommel is toegevoegd aan producten waardoor ze alleen maar meer slecht

Food video: het dierenrijk aan de fastfood?

Wij, de mensen dus, doen steeds gekkere dingen met ons voedsel. Maar wat zou er gebeuren als het dierenrijk fastfood zou ontdekken? Mooi gemaakte video die ons een verhelderende spiegel voorhoudt!  

Creatief met pasen: de nieuwe auto van de paashaas

Ik word ieder jaar helemaal gelukkig van de paasbrunch. Met vrolijk gedekte tafels, brunchhapjes, paasversiering en natuurlijk heel veel eitjes en paashazen ben ik helemaal in mijn element. Dit jaar krijgt mijn kleine jongen ook zijn eigen paasserviesje (met dank aan oma) en zal de eettafel omgetoverd worden tot een

Rabarber met yoghurt, frambozenjam en aardbeien

Een toetje met rabarber is altijd feest. Op mijn blog staat al een heerlijk recept met rabarber. Maar aangezien dat een calorierijke variant is door de room en suiker werd het tijd om ook een wat lichter recept toe te voegen aan de collectie. Wat je nodig hebt voor 4

Salade caprese

Voor mij is er maar 1 echte ‘insalata caprese’. En dat is de versie met de beste buffelmozzarella, de meest geurige basilicum, goede kwaliteit olijfolie extra vergine, zeezout en de meest smakelijke tomaten. Nou is dat laatste in Nederland niet altijd makkelijk. Want jammer genoeg zijn de meeste tomaten in

Review: Aziatische foodwinkel Kruid & Druif

De inwoners van Den Haag hebben er sinds kort een geweldig nieuw food concept bij in hun stad. De Aziatische kookwinkel Kruid & Druif heeft namelijk zijn deuren geopend en laat iedereen op een laagdrempelige manier kennis maken met de heerlijke Aziatische keuken. Aziatisch koken: van complex naar supersimpel Aziatisch

Review: Marciano, de taartkunstenaar uit Rotterdam

Sommige mensen kunnen niet alleen goed koken of bakken, maar die hebben ook de gave om van gerechten ware kunst te maken. Daar is onze taartkunstenaar Marciano een goed voorbeeld van. Samen met zijn vrouw Wonny maakt hij de meest prachtige taartcreaties waar wij al jarenlang van genieten. Voor iedere

Garnalen hapjes in de vorm van cadeautjes

Deze schattige ingepakte garnalen doen het altijd fantastisch op een feestje of tijdens een borrel. Het ziet er vrij ingenieus uit, maar in werkelijkheid valt het reuze mee en ben je zo klaar. Ideaal hapje dus 🙂 Wat je nodig hebt voor 12 stuks – 12 grote garnalen, gepeld en

De 11 taarten van februari + bonus taart!

De februari taart maand is afgerond. Het was een maand vol heerlijke geuren die door ons huis heen dwarrelden, calorieën die om de oren vlogen (soms ook niet) en collega’s en vrienden die al begonnen te stralen als ik weer met een bakje taart binnen kwam. Ik hoop dat jullie

Win je eigen mini kruidentuin!

Koken met verse kruiden is heerlijk. De aromatische geuren en pure smaken geven een gerecht vaak net dat beetje extra. Er gaat in onze keuken bijna geen dag voorbij dat er geen verse kruiden worden gebruikt. Zelfs in de smoothies verdwijnen restjes munt of basilicum. Met kruiden kun je echt

Carrot cake (zonder gluten en suiker)

Gisteravond wilde ik heel graag bakken. Opeens, dat heb je soms. Maar deze keer wel een ‘gezonde’ taart aangezien ik me weer een beetje opgeblazen voel. Leuk hoor zo’n maand die volledig in het teken staat van taarten, maar voor je lijn is het funest 😉 Gelukkig had ik nog

Vegan brownie met dadel, banaan en lavendel

Deze overheerlijke brownie is volledig zonder suiker, gluten en andere toevoegingen. Heerlijk zacht door de dadels en banaan en met een licht bloemige nasmaak door de lavendel. Ik kan er van door blijven eten! Wat heb je nodig: 130gr ongezouten cashewnoten 60gr ongezoete geraspte kokos 1tl lavendel (je kunt gedroogde

Frambozen muesli ontbijt smoothie

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb echt veel te veel gesnoept afgelopen week. Niet alleen heb ik 4 taarten gemaakt vanwege alle festiviteiten (en de bijbehorende beslagkommen uitgelepeld), daarnaast is er ook nog veel gegeten. In dit huishouden van ons gebeurt dat af en toe,

Maak zelf makkelijk een kinder verjaardagstaart!

Het is groot feest! Want mijn lieve kleine jongen is vandaag 2 geworden. En naast slingers, ballonnen en cadeautjes, mag het feestmaal voor de jarige jop natuurlijk niet ontbreken. Uit het kinderdiner was ik al snel. Want mijn 2-jarige is een kipmonster. Dus rond een uurtje of 5 schuift mama

Inspiratie: culinaire cadeautjes voor Valentijn

Wil je je lieve Valentijn verrassen met een homemade taartje, ontbijtje, toetje of andere verwennerij? Laat je dan inspireren door de leukste culinaire Valentijns verrassingen die ik voor jullie heb verzameld op Pinterest! Hartvormige brownie schatkistjes die je kunt vullen met snoepjes of een cadeautje. Nog een handgeschreven label erbij

Romige avocado banaan smoothie

Oh, how I love smoothies! Met fruit, met groenten, met havers, met alles eigenlijk. Ik werd geïnspireerd tot dit avocado banaan smoothie recept door de blog van Vegadutchie. Het is een heerlijk romige energie kick voor in de ochtend. Wat je nodig hebt: 1 rijpe banaan 1 avocado 200ml amandelmelk

Win je eigen boek!

Het zal jullie niet verbazen dat een van mijn ultieme dromen is om later als ik groot ben een kookboek uit te geven. Ik heb al 3 onderwerpen op de plank liggen. Voor het geval ik opeens tijd over heb 😉 Voor iedereen met de droom om een eigen boek

De uitdaging van februari 2013: zelf taarten maken!

Blueberry cheesecake In februari is het bij ons thuis feest! Want dan is onze kleine dreumes jarig. De allerbeste reden om het thema van Francesca Kookt! in februari in het teken van ‘zelf taartjes maken’ te laten staan. Waarom dit thema? Omdat ik jullie inspiratie wil geven om zelf van

7 dagen Detox: dag 3 t/m 7

Dat was het dan, de 7-dagen detox is voorbij! Het begin (vooral de 1e dag) was lastig, maar daarna werd het iedere dag makkelijker. Ik heb bijzonder lekker gegeten. En ik merkte echt effect; een meer stralende huid, wakker worden en je gelijk fit voelen en heel veel energie. Dit

Dadel-paranoten snoepballetjes

Soms heb je gewoon zin om te snoepen. En hoe fijn is het dan als je gezond kunt snoepen, maar dat het niet smaakt naar gezond 😉 Nou, dan heb ik nu een toprecept voor je. Heerlijk zoet smakend, vol gezonde ingredienten die ook nog eens heel veel energie geven.

De winnaar van het Donna Hay kookboek is…

Afgelopen maand heb ik jullie gevraagd om 1 van mijn uitdagingen voor 2013 te bedenken. Ik heb veel inspirerende uitdagingen gekregen en daar heb ik 1 winnaar uit gekozen. Niet alleen wint deze persoon het Donna Hay kookboek ‘Het nieuwe koken’ uit mijn eigen collectie, maar ik ga deze uitdaging

Restaurant review: l’Ozio in Amsterdam

Op een winterse dag, kwam ik in de middag l’Ozio binnen vallen. Letterlijk, want ik had verkeerde schoenen aan en gleed alle kanten op op de Amsterdamse straten. Voor mij was l’Ozio helemaal nieuw. Ik opende de deur en was gelijk onder de indruk van het interieur. Een tikkeltje rauw,

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca