Rood fruit mascarpone met basilicum en olijfolie

Dit is echt een dessert om mee te zondigen, maar doe het alsjeblieft een keer want het is echt heel lekker 🙂 Wat je nodig hebt voor 4 personen: 300gr mascarpone 1 vanillestokje 50gr slagroom 1el goede kwaliteit schenkhoning 2 takjes basilicum 150gr frambozen en blauwe bessen 1el olijfolie extra

Basisrecept voor Surinaams gehakt

Met dit basisrecept krijg je heerlijk gekruid gehakt wat je vervolgens op verschillende manieren kunt verwerken in andere gerechten.  Zoals bijvoorbeeld: – Serveer het met witte basmati rijst en gewokte groenten (prei, snijboontjes, spinazie) – Gebruik het voor een ovenschotel met kerrie of maak eens een Surinaamse lasagna – Ook

Inspiratie: Alle pasta soorten op een rijtje

Pasta is de eerste levensbehoefte van vrijwel iedere Italiaan. Vaak wel met een gedeelde eerste positie met een espresso, daar willen ze toch eigenlijk niet tussen kiezen. Door de rijke pastahistorie, die tot wel 2.000 jaar terug gaat, zijn er in al die jaren honderden pastasoorten ontstaan. Nou kennen we

Restaurant review: BarRestaurant in Ouderkerk

BarRestaurant is gesloten en bestaat niet meer. Deze review is er dus alleen nog om te lezen, erheen gaan zou ik niet meer doen. BarRestaurant ligt in de achtertuin van mijn werk. Dat je er eerst nog even voor in de auto moet stappen en 5 minuten later arriveert is

Kip uit de oven met citroen en zoete aardappel

Zoals zoveel mensen in de wereld heb ik iets bijzonders met Nigella. Ze popt ook de hele dag door in mijn leven op. Vooral via Twitter. Sinds kort ‘favoriet’ ik gerechten uit mijn Twitter feed die ik zelf ook een keer wil uitproberen. De gerechten van Nigella favoriet ik allemaal.

Inspiratie: De taarten van The Caketress

Door mijn Instagram-verslaving ging ik The Caketress volgen. The Caketress is Lori Hutchinson uit Toronto en Lori kan 1 ding verschrikkelijk goed. Taarten creëren. Specifiek voor bruiloften en soms ook voor events. Wat zij maakt is uniek, bijna kunst en altijd persoonlijk. Door de paar foto’s die ik op Instagram

De winnaar van de fles Aceto Balsamico is…

De winactie van de fles Aceto Balsamico liep tot 1 juli jl. Door alle vakantievieringen was de bekendmaking van de winnaar wat vertraagd, maar niet vergeten :). De gelukkige winnaar van deze fles is geworden…Joyce van Ams! Ik zal Joyce persoonlijk op de hoogte stellen en de fles komt zo

Ravioli met postelein-pistachenoten en kalfsoester

In het krat van afgelopen week zat hele mooie postelein. Dit is een groente die niet vaak wordt gegeten in Nederland, terwijl het toch een hele lekkere, licht zure smaak heeft die in veel gerechten past. Je kunt het ook op alle mogelijke manieren klaarmaken. Ik wilde er iets bijzonders

Win een fles Aceto Balsamico di Modena!

Ik ga weer strooien met een van de mooie producten van Fattoria La Vialla; de Aceto Balsamico di Modena. Deze komt rechtstreeks uit Italië en misschien is deze fles straks van jou :). Als je hierop kans wilt maken, like mijn pagina dan op Facebook of retweet de actie op

Rabarber flip

In De Krat zaten 3 grote mooie stengels rabarber. Nou had ik daar natuurlijk heel gezond mee kunnen gaan koken. Maar, ik had zin om te zondigen. En dat is gelukt 🙂 Wat je nodig hebt voor 4 personen: 3 grote stengels rabarber 1tl kaneel 100gr suiker of 5el vloeibare

Voorjaars groentensoep met visballetjes

Ik ben gek op verse soep en vooral groentensoep. Deze variant, die ik op ZTRDG tegen kwam, smaakte heerlijk tijdens onze luie zondagmiddag lunch. Een aantal groenten heb ik uit De Krat gehaald. Wat je nodig hebt voor 4 personen: 200gr zalmfilet 200gr schelvisfilet 2 sneetjes witbrood 2el room 1

Griekse yoghurt met aardbeienmousse en groene thee

Een heerlijk fris toetje door de aardbeien en groene thee en een kruidige bite van de kardemom. Wat je nodig hebt voor 2-3 personen: – 200ml groene thee, afgekoeld – 500gr rijpe aardbeien – 250ml Griekse yoghurt – 1-2el vloeibare (sinaasappelbloesem) honing – 1tl gemalen kardemom Wat je gaat doen:

Krabscharen met limoen mayonaise

Zelf krab koken is nogal een klus, daarom haal ik voor dit recept gekookte krabscharen bij de visboer. Leg de krabscharen thuis in de koelkast zodat ze goed koud zijn en eet het nog dezelfde dag. Wat je nodig hebt voor 4 personen: – 8-12 gekookte krabscharen – limoen mayonaise

Spinaziesoep met gerookte zalm en zeewier

Zeewier en zalm zijn echte powerfoods. Zeewier bevat bijvoorbeeld 10x meer calcium dan melk en 8x meer ijzer dan rundvlees. En zalm bevat veel eiwitten en goede vetten: vooral omega-3 vetzuren die bloedverdunnend werken en ontstekingen tegengaan. Nou, als je dat allemaal weet dan ga je het toch gelijk eten

Scrambled eggs met gerookte zalm

Scrambled eggs is een typisch Engels ontbijt. We kennen het ook allemaal van de ontbijtbuffets in hotels. Ik maak het thuis vaak, zo ik dacht altijd op de juiste manier. Maar toen ik me er dit weekend eens in ging verdiepen, bleek dat ik toch niet zo authentiek bezig was.

Shake van sinaasappel, druiven, limoen en munt

Een supersapje voor de maandagochtend! Zeker na al dat eten en de gezelligheid van Moederdag, het is tijd om weer even op te laden. Wat je nodig hebt voor 2 kleine glazen – 1 glas versgeperst sinaasappelsap – 250gr pitloze blauwe druiven – sap van een halve limoen – 8

Lamsburgers caprese

Dit gerecht is toch zeker wel in onze top 3 beland de afgelopen weken. Het is makkelijk, snel, lekker. En het ziet er zo gezellig uit als al die heerlijke ingrediënten van deze lamsburgers caprese bij elkaar op 1 groot bord liggen. Wat heb je nodig voor 2 personen –

Salade bomvol groenten

Een tijdje terug kreeg ik opbouwende kritiek van the Mr. Hij vond dat er die dag zo weinig ‘dingetjes’ in zijn lunchbakje zaten. Aangezien ik me ‘s ochtends de rambam had gesneden op een heleboel dingetjes snapte ik zijn punt niet helemaal. Maar de uitleg verhelderde een hoop. Vaak voeg

Zelfgemaakte caesar dressing

Ik maak vaak een caesar salade als meeneemlunch voor mij en the Mr. Lekker makkelijk en smaakt heerlijk! De caesar dressing daarvoor maak je heel makkelijk zelf met dit recept. Wist je trouwens dat de caesar salade in Tijuana is uitgevonden door Caesar Cardini (en niet door Julius Caesar) en

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca