Taste of Christmas: culinair kerstfestival

Van 12 tot en met 14 december 2014 is de Jaarbeurs in Utrecht volledig in culinaire kerstsferen. De beurshal zal rood en zilver kleuren en wordt gevuld met de heerlijke geur van dennen en glühwein. Drie dagen lang wordt dit het decor voor het het internationale food festival Taste of

5x dingen waar ik blij van word in december

Er zijn zoveel bijzondere food producten in de maand december dat ik bijna door de bomen het bos niet meer zie. Bijna dus, want er zijn een paar producten waar ik extra blij van word. Die ik echt in deze maand vind passen. Door de warmte, feestelijkheid, smaak of het

Een gedicht van Sinterklaas

Sint zat te denken wat voor chocolade hij over de lezers van Francesca Kookt heen zou schenken. “Euhm…nee, dat gaat niet helemaal de goede kant op. Overnieuw dan maar. “   Sint weet waar jullie de hele dag door aan denken Dit had hij 10 jaar geleden ook niet kunnen

Over mijn veel te kleine keuken waar geen

Wij wonen in een huurhuis met een kleine keuken en 4 nog kleinere gaspitten. Het is een prima keuken waar de lekkerste gerechten uitrollen, maar inmiddels begin ik wel steeds vaker te dromen over een grotere keuken. We hebben al een jaar (of misschien wel langer) de intentie om te

Ontdek het vernieuwde Eetwinkel Geniet in Utrecht

In het centrum van Utrecht, vlakbij de Dom, zit een heel fijn zaakje: Eetwinkel Geniet. Strijk hier neer voor een goede kop koffie, verse broodjes of voor heerlijke taartjes. Ze bestaan al ruim 5 jaar, maar hebben onlangs verbouwd. Niet alleen het interieur werd onder de loep genomen, zo ook

Ligt straks jouw Canei cocktail in de winkel?

Veertig jaar geleden was er een eigenwijze Italiaan die besloot af te stappen van het traditionele wijnmaakproces en zo een sprankelende, verrassende en lichte wijn maakte. Die we nu allemaal kennen als Canei. Een frisse wijn met een bubbeltje die dankzij een licht zoetje en laag alchoholpercentage erg toegankelijk is.

Nespresso Maragogype: koffie drink je als wijn

Nespresso nodigde ons uit voor een ‘speciale koffieproeverij, die alle zintuigen prikkelt en de overeenkomsten laat zien tussen koffie en wijn’ en de lancering van hun nieuwe Special Reserve Grand Cru: Nespresso Maragogype. Laat dit nu net voor beide dagdelen mijn favoriete drankje zijn, dus enthousiast ging ik naar Huize

Zonnatura vraagt aan Nederland: “Wat is er met ons

Sponsored – Vele jaren geleden, toen ik alleen nog boodschappen deed bij de supermarkt en nog geen enkele weet had van biowinkels, kocht ik al producten van Zonnatura. Je moest er altijd wel goed naar zoeken, want vaak hadden ze maar 3 planken in een 1-meter schap tot hun beschikking

Win de nieuwste Versapers slowjuicer!

We zijn er bij Francesca Kookt! vol van: de Versapers slowjuicer heeft een vast plekje op ons aanrecht veroverd. We hebben de slowjuicer al uitgebreid getest en onze favoriete recepten gedeeld. Vandaag wordt het pas echt feest, want omdat we zo fan zijn van de Versapers mogen we er zelfs

Goody Good Stuff – snoep van eerlijke ingrediënten

Bij ons thuis is het 1x per dag ‘snoepjestijd’. Het tijdstip van dit snoepmoment verschilt nog weleens, maar het idee erachter blijft altijd hetzelfde: snoepen mag best, maar niet de hele dag door. Beter 1x per dag genieten en dan gelijk goed, het liefst met iets lekkers wat ook nog

De favoriete Hellmann’s burger van Nederland is…

Hellmann’s organiseerde onlangs een burgercompetitie en vroeg aan 11 foodbloggers om hun ultieme burger te ontwikkelen. Daar werd flink gehoor aan gegeven en de lekkerste burgers vlogen ze om de oren. Er kon gestemd worden op de site van Culy en vandaag is het tijd om de winnaar bekend te

Review Julius bar&grill Amsterdam

Bij gebrek aan een eigen barbecue nodig ik mezelf graag uit voor grillfestijnen en zomerse barbecues bij vrienden met tuin. Nu kan ik daar gelukkig ook voor terecht bij Julius bar&grill. Op zomaar een zonnige donderdag stappen vriend Randy en ik hier binnen. Het is een erg mooie, moderne (en

Houd je zomerse gevoel vast en win een culinaire

Zodra de eerste zonnestralen in het voorjaar beginnen te schijnen, kan ik niet wachten om naar buiten te gaan. Waarbij ik geniet met mijn mannen of vrienden in de zon. De zomer maakt het alleen maar nog beter, zeker als er nog een vakantie in het verschiet ligt. Ontspannen van

Farro met linzen, rode biet en basilicumolie

Farro, wie kent het niet. Geen zorgen, het is niet heel raar als je het niet kent. Het is namelijk een graansoort die voornamelijk in Italië wordt gegeten. Oeroud en verwant aan spelt, de meningen zijn verdeeld of het nou echt familie is. In Italië gebruiken ze het in smaakvolle

Doe mee aan de bakwedstrijd ‘Brabant bakt met

Bakenthousiastelingen opgelet! Op zondag 28 september vindt namelijk de eerste editie plaats van de bakwedstrijd ‘Brabant bakt met lange vingers’ in het Culinair Centrum in Aarle-Rixtel. Geïnspireerd door het populaire tv-programma ‘Heel Holland Bakt!’ gaan de deelnemers de strijd aan om de titel van de beste thuisbakker van Noord-Brabant in

LiGA belVita Breakfast

We ontbijten in Nederland niet zo heel goed. Vaak is het rennen en vliegen en dan schiet het ontbijt er half of helemaal bij in. Sterker nog, 1 op de 3 Nederlanders skipt minstens 1 keer per week het ontbijt. Dat gebeurde mij vroeger heel vaak en tegenwoordig ook nog

VPRO komt met bitterzoete familieserie Taart

Vanaf zondag 7 september wordt het smullen geblazen op de zondagochtend met de nieuwe VPRO familieserie Taart. Een modern sprookje over een vader en zoon die na een verdrietige gebeurtenis de zoete kant van het leven herontdekken. Kadir’s vader Umut is de beste banketbakker van de hele wereld. Maar taartjes

2 Months in Shape, nu met € 45,- korting!

De oplettende lezers onder jullie hebben waarschijnlijk wel in de gaten gehad dat ik een aantal maanden geleden heel actief was begonnen met een bootcamp challenge en dat ik die vervolgens ook heel passief niet heb afgemaakt. Yep, ik viel weer in mijn eigen valkuil en ging niet meer door

VISSCH: nieuw culinair visfestival op Scheveningen

Eindelijk een culinair visfestival op Scheveningen! Hoe heeft het zo lang mogen duren vraag je je misschien af. Precies mijn idee, want Scheveningen is al honderden jaren een centrum voor de Nederlandse zeevisserij. De haringvangst werd zelfs heel lang alleen aan Scheveningen gekoppeld. Het is tijd om Scheveningen als centrum

Gegratineerde snijbonen

Dit recept voor gegratineerde snijbonen met Parmezaanse kaas maakt de ‘gewone’ snijboon net even anders dan normaal. Een bijgerecht waar ik iedereen altijd erg blij mee maak, dus die mag eigenlijk niet ontbreken hier op de blog. Heerlijk bij een biefstukje met wat zelfgemaakte aardappelpuree met knoflook. De ‘aardappelen, groente

Alles over olijfolie + winactie!

We hebben bijna allemaal wel een fles olijfolie in de kast staan. Maar de ene olijf is de andere niet en er gaat een hele wereld schuil achter Spaanse, Griekse en Italiaanse olijfolie. In deze blog vertellen we jullie daarom alles over olijfolie. En dat is nog niet alles, want

Tip: WijnSpijs Wandeling in jouw favoriete stad

Op een zondagmiddag wandel je in je favoriete stad ontspannen van restaurant naar restaurant. Na ieder stukje wandelen word je beloond met een signature dish met bijpassende wijn van het desbetreffende restaurant. Daar ga je even rustig voor zitten en geniet samen met je partner, familie of vrienden van deze

100 nummers delicious!

Over 5 dagen komt de 100ste editie van delicious. uit! Maar liefst 6.000 recepten zijn er al de revue gepasseerd in de afgelopen 99 nummers. Van frittata’s, paella’s, noedelsalades, kruidencouscous, scheermessen, garnalen, chocoladetaarten tot meringues. Iedere keer is het weer feest als delicious. op de mat ploft. Ik ben groot

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca