Vandaag is het tijd voor een knaller van een recept! Ik bakte deze Oreo brownies met roomkaas frosting toen mijn oudste kind jarig was in februari. Bij ons is het traditie dat we op de ochtend van verjaardagen ontbijten met taart. En uiteraard heb je dan ook inspraak op de taart die je eet. Jessey wilde heel graag iets met melkchocolade en Oreo’s, dus ik ging met die specifieke opdracht aan de slag. Het werden heerlijk smeuïge Oreo brownies met als topping een roomkaas frosting én nog eens extra Oreo’s. En dat is net zo lekker machtig als dat het eruit ziet. En lekker! De jarige jop zat met een grote glimlach aan zijn verjaardagsontbijt, en ik dus ook. Geniet van dit fijne recept.
Ingrediënten
- 200 gr melkchocolade
- 200 gr boter
- 3 eieren
- 200 gr lichtbruine basterdsuiker
- 2 tl vanille extract
- 50 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 12 normale Oreo's
- 200 gr naturel roomkaas, op kamertemperatuur
- 50 gr poedersuiker
- 1 verpakking mini Oreo’s
Ook nodig
- brownie bakblik van circa 28x18cm (maar een vierkant blik van circa 25x25 cm is ook prima)
- bakpapier
- handmixer
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je bakblik met bakpapier.
- Hak de melkchocolade grof. Smelt de boter samen met de gehakte chocolade in een pannetje tot het een mooie chocoladesaus is en laat afkoelen in een schaal.
- Klop de eieren met de (hand)mixer in circa 5 minuten goed schuimig met de basterdsuiker en 1 tl vanille extract. De hoeveelheid zal in volume ongeveer verdubbelen.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en zout in een kom. Spatel het daarna rustig door het eimengsel samen met de gesmolten chocoladeboter. Het beslag hoeft maar net gemengd te zijn. Niet te lang of hard roeren.
- Schep de helft van het browniebeslag in het bakblik en verdeel gelijkmatig. Leg de 12 normale Oreo’s in het beslag en verdeel hier de rest van het beslag over zodat de koekjes afgedekt zijn.
- Bak de Oreo brownie 25 – 30 minuten in de oven tot de brownie net gaar is. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Tip: Ik vind brownies die nog even in de koelkast zijn geweest altijd veel lekkerder smaken, ze worden er nog smeuïger van.
- Roer de roomkaas los en klop ‘m een paar minuten romig met de poedersuiker en 1 tl vanille extract. Verdeel daarna gelijkmatig over de Oreo brownie.
- Garneer met grof gebroken mini Oreo’s en snijd daarna in kleine vierkante stukjes. Omdat ze zo machtig zijn kun je er prima 16 stukjes van snijden, maar 12 grotere kan natuurlijk ook.
Notities
- Met dit recept maak je 12 - 16 vierkante Oreo brownies (ligt eraan hoe groot je ze snijdt).
- Wil je de resterende Oreo brownies invriezen? Dat kan! Vries ze dan per portie in en laat rustig ontdooien voordat je ze gaat eten
- Bereiding: 15 minuten + Oven: 20 – 25 minuten + Garnering: 10 minuten
Â
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious