3 makkelijke smeersels voor de borrelplank

Met het weekend in het vooruitzicht heb ik 3 makkelijke smeersels voor de borrelplank bedacht. Je bent er in een kwartiertje mee klaar en naast dat ze heerlijk smaken staan ze ook nog eens heel gezellig op tafel. Meer borrelplank inspiratie? Bekijk hier al mijn recepten ervoor. Wat je nodig

Bruschetta met passata

Bruschetta met passata, basilicum en verse tomaat

We kennen allemaal de bruschetta met tomaat wel. Men neme brood, snijd dit in stukjes, wrijft ze in met olijfolie en een half teentje knoflook en roostert ze in de oven. Beleg vervolgens met stukjes tomaat en wat andere smaakmakers en je hebt een heerlijk borrelhapje. Dolgelukkig was ik met

Dips en smeersels voor op stokbrood

We zijn dol op dips en smeersels voor op stokbrood. Heerlijk voor bij de borrel, barbecue of wanneer je gaat picknicken. En zo ingewikkeld om het zelf te maken is het niet, wel veel lekkerder! Zo maakten we laatst zelf kruidenboter, een smeersel met roomkaas, dille en augurk en olijfoliedipjes.

Gravad lax met gin

Het Pinksterweekend staat voor de deur. Mooi moment om halverwege deze week het lekkerste hapje van het weekend te regelen. Dan heb ik het dus over deze gravad lax met gin. Het is een werkje van niks, je moet er alleen wat geduld voor hebben. Ongeveer 48 uur geduld, want

3x makkelijke pizzasnacks voor kinderen

Als ik thuis het woord pizzabroodje in de mond neem, begint mijn oudste kind gelijk te juichen. Het liefst zou hij deze pizzarolletjes met salami iedere dag eten. Maar ja, zo gek is mama natuurlijk niet. Die bewaar ik voor speciale gelegenheden, ze staan niet voor niets in het verjaardagshoofdstuk

Arancini alla Milanese

Misschien kunnen jullie je nog wel herinneren dat Francesca voor Kerst een heerlijke risotto alla Milanese maakte. Per ongeluk (of misschien wel expres) had ze behoorlijk wat over van de risotto. Een perfect gerecht voor overblijfselen van risotto zijn arancini. Oftwel gefrituurde risottoballetjes. Ik moest toen we iets probeerde te

Appelbeignets met frangipane

Als je gaat bakken voor Oud & Nieuw kom je al snel uit bij oliebollen, appelflappen of appelbeignets. Stuk voor stuk slaan we die niet af, mits van een goede oliebollenkraam en eigenlijk is zelfgemaakt toch wel het allerlekkerst. Tenminste, dat zeggen we nu wel maar we hebben eigenlijk nog

Tijd voor een feestje? Pimp je kaasplank!

Oer-Hollands en altijd gezellig is het welbekende kaasplankje met blokjes oude kaas en wellicht wat mosterd. Niets mis mee, maar er zijn zoveel lekkere soorten kaas en mini-gerechtjes die je ermee kunt maken waardoor je met gemak ook eens een wat spectaculairder plankje maakt. Combineer kazen bijvoorbeeld eens met andere

Tomatentapenade met oregano

Binnenkort een feestje, borrel of heb je gewoon zin om te genieten van een hapje? Dan is deze tomatentapenade met oregano echt een aanrader! Soms word ik vanuit een hele andere hoek aangespoord om een nieuw recept te maken. Deze kaar kwam dat door de nieuwe tomaatazijn van Foodelicious. Friszuur

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca