Dorade uit de oven met gember, knoflook en peper

Mijn schoonzus kan waanzinnig goed koken. Naast haar Surinaamse kookrepertoire tovert ze geregeld andere verrassingen uit haar hoge hoed. Zoals Chinese gestoomde vis met gember, knoflook en peper. Ik heb een half idee hoe ze die maakt, maar ik moet het geheim nog een keer ontfutselen. Maar met haar gerecht

Snelle tomatentaart met feta en doperwten

Ik weet dat ik in herhaling val door dit nog een keer te melden, maar echt: van kliekjes maak je de allerlekkerste gerechten. Zo had ik nog wat cherrytomaten, een stukje feta en een half bakje Boursin over die echt op moesten. En in de vriezer vond ik nog plakjes

Kruidige crumble met rabarber en aardbeien

Ik rooster wat af in het rabarberseizoen. Onlangs nog toen ik drie verschillende varianten op geroosterde rabarber aan het testen was. Een van de schaaltjes was gevuld met rabarber, rietsuiker, vanille, piment, kaneel en steranijs. Alleen al de geur was onweerstaanbaar, laat staan de smaak. Dus ik besloot er nog

Enchilada’s met gehakt en pico de gallo

Samenwerking – Ik ben dol op enchilada’s en ik denk dat het wel mijn favoriete Tex Mex gerecht is. Vandaag is het daarom weer tijd voor een lekker enchilada’s recept en deze keer maakte ik enchilada’s met gehakt en pico de gallo. Met enchilada’s kun je alle kanten op qua

Boterkoek met cheesecake topping en rood fruit

Kijk, boterkoek is natuurlijk altijd een goed idee. Maar als je er dan ook nog een cheesecake topping aan toevoegt met wat rood fruit, ben je serieus goed bezig. Niet mijn idee trouwens, deze boterkoek met cheesecake topping. Het basisrecept is van JoorKitchen, een foodblog met zeer smakelijke en pure

Knolselderijgratin met bieslook en walnoten

Knolselderij is een van mijn favoriete groenten voor het herfst- en winterseizoen en ik gebruik het op alle mogelijke manieren. Zoals geroosterd, gegrild in plakken, in soepen en puree. Ik hou van de aardse en lichtzoete smaak, maar wel iets minder van het schillen. Dat neem ik echter op de

Appelcake met amandel en cranberries

Een zachte, luchtige appelcake met onder andere amandelen, geweekte cranberries en bomvol plakjes appel. Daar mogen ze mij voor wakker maken! En laat ik daar nou vandaag een heerlijk recept voor hebben. Ik liet me inspireren door de cranberry-amandeltaart uit het winterkookboek van Bio aan Huis. Sinds een half jaar

Pompoentaartjes met pecannoten en ahornsiroop

Deze smeuïge pompoentaartjes bakte ik een keer niet met suiker en boter, maar ik experimenteerde met de combinatie van ahornsiroop en olijfolie. Twee van mijn favoriete ingrediënten die geweldig bleken samen te gaan met de pompoen. Met als resultaat zalige pompoentaartjes die zo op waren. Ik denk dat het glazuur

Quiche met pastinaak, wortel, noten en tijm

Een heerlijk gerecht voor de herfst en winter is deze quiche met pastinaak, wortel, noten en tijm. Je hebt ‘m zo gemaakt en hij zit vol met groenten, bijna 1 kilo zelfs. De kans is groot dat je punten overhoudt, vries die dan per punt in. Zo heb je altijd

Vierkazenquiche met port van Charlie’s Kitchen

Dat lekker eten en genieten van het leven hand in hand kunnen gaan met lekker in je vel zitten en goed voor jezelf zorgen bewijst Charlotte de Jong, oftewel Charlie’s Kitchen, met haar nieuwe kookboek. Een boek met 70 makkelijke recepten voor meer energie en balans in je leven. Maar

No knead bread met rozemarijn en knoflook

Er gaat niets boven de geur en smaak van zelfgebakken brood. De knapperige korst in combinatie met een luchtige binnenkant is hemels. Maar denk nou niet dat ik een broodbakker ben, verre van zelfs. Ik ben nog nooit in de weer geweest met desemstarters bijvoorbeeld. Maar waar ik wel fan

Kipstoof met tomaat, courgette en basilicum

Ik maak mijn mannen thuis altijd blij met een kipstoof. Vooral als ik deze met tomaat, courgette en basilicum maak. Heel makkelijk om te bereiden en de oven doet de rest van het werk. En je kunt er meerdere variaties van maken. Kies bijvoorbeeld voor kipfilet of drumsticks (in het

Appelkruimeltaart met appels uit de Betuwe

Op een prachtige septemberochtend parkeerde ik mijn auto vlak voor de boomgaard van de broers René en Jeroen Wellner in Est. De dauw was net opgetrokken en het nazomerzonnetje scheen in mijn gezicht. Wat een moment om een wandeling door de boomgaard te maken die er helemaal klaar voor was.

Courgette lasagne met linzen en Parmezaanse kaas

Lasagne maak je traditioneel met dunne pastavellen, maar feitelijk kun je lasagne van alles maken. Zo heb ik weleens wontonvellen en tortilla wraps gebruikt, maar ook plakken knolselderij en aubergine zijn favoriet in dit huishouden. Vandaag maak ik weer laagjes met groenten en is de courgette aan de beurt! Ik

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer