Bloemkool, prei en witvis is een top combinatie in een gerecht. Voor deze ovenschotel met bloemkool bereidde ik alles in een ovenschaal. Heerlijk gerecht voor doordeweeks en je bent zo klaar.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 bloemkool
– 8 roodschillige aardappelen
– 1 flinke of 2 kleine prei
– 50ml slagroom
– 2 volle tl kerriepoeder
– 1tl komijnpoeder
– 400gr kabeljauwfilet (vers of duurzaam uit de diepvries)
– rasp van ½ citroen
– zout
– peper
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 50 minuten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Maak de bloemkool schoon en snijd in dikke plakken. Schrob de aardappelen schoon en snijd deze ook in dikke plakken. De prei snijd je in ringetjes.
3. Doe de groenten en aardappelen in een grote ovenschaal. Schenk hier de slagroom over en een scheutje olijfolie. Strooi de kerrie, komijn en zout naar smaak erover en verdeel alles met je handen goed door elkaar. Schuif in de oven voor 40 minuten.
4. In de tussentijd smeer je de kabeljauw in met een beetje olijfolie. Bestrooi met peper en zout en rasp er wat citroenschil over.
5. Na 40 minuten leg je de verse kabeljauw op de ovenschotel, deze bak je nog 10 minuten mee (bevroren kabeljauw bak je de laatste 20 minuten mee)
6. Serveer direct, eventueel nog met een simpele groene salade erbij.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.