4 van 18 stemmen

Ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen

35 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Zoete aardappel en bonen is voor mij een gouden combinatie. Voedzame ingrediënten, maar ook heel smakelijk en daarom koos ik ervoor om ze samen te voegen in een ovenschotel. Met wat maïs, lente-ui en cherrytomaten werd het een heerlijk gerecht waar iedereen thuis van heeft gesmuld! In het geval van …

Zoete aardappel en bonen is voor mij een gouden combinatie. Voedzame ingrediënten, maar ook heel smakelijk en daarom koos ik ervoor om ze samen te voegen in een ovenschotel. Met wat maïs, lente-ui en cherrytomaten werd het een heerlijk gerecht waar iedereen thuis van heeft gesmuld!

In het geval van deze ovenschotel koos ik voor de zwarte boon, omdat deze een fijne bite heeft en dat smaakt goed in combinatie met de zoete aardappel die zacht wordt in de oven.

Meer inspiratie voor het koken met zoete aardappel? Bekijk hier al mijn zoete aardappel recepten.

Ingrediënten

  • bakolijfolie
  • 800 gr zoete aardappels
  • 5 stengels lente-ui, in ringetjes
  • zeezout
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • zwarte peper
  • 200 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 150 gr maïs, uitgelekt
  • 150 gr geraspte Cheddar kaas
  • 200 gr cherrytomaten
  • handje verse platte peterselie/koriander, naar smaak

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in met bakolie.
  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook 5 minuten voor in kokend water en giet af.
  • Verhit een hapjespan en bak de blokjes zoete aardappel 5 minuten in 2 el bakolie met de lente-ui, zout, komijn, kurkuma, koriander en een snufje zwarte peper. Roer als laatste de zwarte bonen en maïs erdoor met de helft van de geraspte kaas.
  • Schep alles over in een ovenschaal en strooi de andere helft van de geraspte kaas erover. Zet 15 - 20 minuten in de oven tot de zoete aardappel helemaal gaar is en de kaas goudbruin is gekleurd.
  • Snijd in de tussentijd de cherrytomaten in kwarten en hak de peterselie/koriander grof.
  • Haal de ovenschotel met zoete aardappel uit de oven en garneer met de cherrytomaten en peterselie.
  • Variatietip: Voeg ook eens wat blokjes avocado toe aan de topping.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 15 minuten + Oven: 15 - 20 minuten.
  • Variatietip: Voeg ook eens wat blokjes avocado toe aan de topping. 

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer