[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een van de bekendste gerechten uit Thailand is toch wel Pad Thai. Het zijn roergebakken noedels met kip of garnalen en gemalen pinda’s. Een van mijn favoriete recepten en het werd hoognodig tijd dat deze een plekje hier op de blog kreeg.
Pad Thai recept met een twist
De oplettende lezer ziet nu dat die gemalen pinda’s op mijn foto verrekte veel lijken op cashewnoten. Nou, daar heeft u helemaal gelijk in. De pinda’s waarvan ik dacht dat ik ze nog in huis had, bleken cashewnoten te zijn. Daar liet ik me uiteraard niet door uit het veld slaan dus na wat gerooster en gehak zijn die op de Pad Thai beland. Het werd er niet minder van, sterker nog het smaakte net zo goed. Dat is ook koken, je hoeft niet altijd een recept te volgen om tot een heerlijk maaltje te komen. Maar goed, dit Pad Thai recept moet je gewoon echt maken. Te lekker!
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 250gr kippendijen
– 3el sojasaus
– 1/2el maizena
– 1/2el tamarinde pasta (toko, je kunt dit ook uit het recept laten)
– 2el vissaus
– 1el chilisaus
– 2el bruine suiker (gebruik je geen tamarinde pasta, dan ook geen bruine suiker)
– snuf witte peper
– 300gr Thaise noedels (in ieder geval bij de toko en soms ook bij de supermarkt te vinden)
– 4 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 1el plantaardige olie
– 200gr taugé (of varieer eens met doperwten zoals ik deze keer heb gedaan)
– 2 lente-ui, in dunne ringetjes
– handvol grof gehakte koriander
– handvol gehakte pinda’s (of cashewnoten dus)
– partjes limoen
Wat je gaat doen voor dit Pad Thai recept
Snijd de kippendijen in stukjes en maak een papje van de sojasaus en maizena. Giet dit over de stukjes kip heen in een platte schaal, meng goed en laat 10 minuten intrekken.
Maak de saus door de tamarinde op te lossen in 200ml warm water. Meng hier de vissaus, chilisaus, bruine suiker en witte peper door en laat staan. Week de noedels heel kort in warm water zodat ze net beetgaar zijn, spoel daarna af in een vergiet met koud water.
Hak de knoflook en rode peper samen fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak het knoflook/peper mengsel een minuutje totdat het begint te geuren. Voeg dan de gemarineerde kip erbij en wok op hoog vuur gaar. Voeg de taugé (of doperwten) en noedels toe en bak nog 30 seconden mee.
Schep de saus die je hebt gemaakt erdoor en warm nog even goed door. Serveer op een grote schaal, strooi de lente ui, koriander en pinda’s erover en leg er wat partjes limoen bij.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Met dank aan Thai Food voor de inspiratie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]