Francesca’s Familie Weekmenu #96

En toen was het alweer oktober. Vorige week had ik dat idee totaal nog niet, toen voelde het namelijk nog als zomer en kon je zelfs BBQ’en in de tuin. De laatste paar dagen is het daarentegen echt herfst. Het waait, regent en de bladeren vallen van de bomen. Even omschakelen

Culinaire tips voor de Zwitserse Valais

Al eerder vertelde ik jullie over de culinaire ambachten van de Valais. Geweldig om te ontdekken, maar dat is nog niet alles! Er zijn namelijk nog veel meer manieren om culinair van dit gebied te genieten. Vandaag geef ik jullie mijn persoonlijke tips voor restaurants, accommodaties, wijn en andere culinaire

Couscous met kip en sumak

Afgelopen weekend ben ik na 24,5 jaar verhuisd vanuit mijn ouderlijk huis. Dat was niet zo 1,2,3 gedaan want we zijn al maanden aan het opruimen en dozen aan het inpakken. Man, wat kan een mens veel spullen verzamelen. Ik hoor mezelf zeggen dat ik het nooit zo ver wil

Samen voor duurzaam tijdens de Bewuste Visweek

Morgen start voor de vierde keer in Nederland de Bewuste Visweek. Een week waarin het MSC- en ASC-keurmerk aandacht vragen voor duurzame visserij en kwekerij. Onlangs kregen we onder het genot van een 5-gangen diner met duurzame vis uitleg wat deze keurmerken nu precies inhouden en waarom het zo belangrijk is

Francesca’s Familie Weekmenu #95

Afgelopen week stak ik voor het eerst alle kaarsen aan in huis en zat ik met een paar dikke sokken op de bank. Ik vertelde het al op social: de herfst zit weer in mijn hoofd. En toen werd het vrijdag en was het stralend mooi weer. Ik lunchte buiten

Ondertussen op de redactie van Francesca Kookt #1

Hier op de redactie van Francesca Kookt (lees: aan de eettafel bij Francesca thuis) praten we wat af over hetgeen we hebben gegeten, nog gaan koken of willen ontdekken. En wanneer we niet samen op ‘de redactie’ zijn? Dan bespreken we het gewoon via WhatsApp. Deze gesprekken zijn vaak grappig,

Eten bij DenC tijdens de Nationale Restaurant Week

Van 29 september tot en met 9 oktober vindt de Nationale Restaurant Week weer plaats. Je kunt in die periode kennis maken met de toprestaurants van Nederland. Zij serveren namelijk dezelfde kwaliteit, maar voor een toegankelijke prijs. Zo wordt het voor meer mensen mogelijk om ook eens die restaurants te

Wat vind je in mijn voorraadkast?

Sinds ik moeder ben is de inhoud van mijn voorraadkast geëxplodeerd. Het belang van ‘een voorraadje aanleggen voor onmogelijke dagen’ is groot en heeft me al op menig drukke dag uit de brand geholpen. In combinatie met de inhoud van mijn vriezer die vol zit met groenten, kruiden, brood, vis,

The Green Happiness? Doe mij maar Real Happiness.

Ik dacht dat ik gezond at, zo’n 4 jaar geleden. Het was in de beginfase van de healthy hype die over ons land zou gaan stormen en ik bakte iets met dadels, kokosolie, chia- en/of hennepzaad en raw cacao. Het moest doorgaan voor een brownie, gok ik. Vol trots liet

Francesca’s Familie Weekmenu #94

Na de laatste echt tropische dagen in Nederland gaan we langzaam naar het najaar toe. Maar wel heel langzaam graag, want eigenlijk wil ik over een paar weken mijn verjaardag nog wel buiten in de tuin vieren. De gerechten van het weekmenu zijn deze keer ook een combinatie tussen zomer

Francesca’s familie weekmenu #93

Het voelt als een hele tijd geleden dat ik het vorige weekmenu schreef, maar feitelijk gezien is dat nog maar een week geleden. Waarschijnlijk komt dat door mijn reis naar Zwitserland. Ik was daar vier dagen maar we hebben zoveel gezien, gedaan en gegeten dat het als veel langer voelde.

Francesca’s Familie Weekmenu #92

Vandaag krijgen jullie het weekmenu niet vanuit Nederland maar vanuit… Zwitserland! Ik ben afgelopen weekend in dit mooie land geweest. Aangezien ik toch een tijdje in de trein moest zitten, kon ik mijn tijd maar net zo goed nuttig besteden dacht ik zo. Nu zijn jullie vast nieuwsgierig wat ik

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)