In het weekend neem ik graag de tijd voor een fijn ontbijt. Tijdschrift erbij om te lezen, vers geperste jus d’orange, kopje thee of koffie en natuurlijk een heerlijk smulontbijt! De combinatie van appel, kaneel en rozijnen is sowieso een winnaar en als je dat dan eet met lekkere fluffy pancakes en wat ahornsiroop dan kan je dag niet beter beginnen wat mij betreft.
Bovendien is dit een ontbijtje dat het hele gezin met smaak zal eten! Mocht je nou geen zin hebben om ’s ochtends de keuken in te duiken dan kun je de pancakes met appel, kaneel en rozijnen ook een dag van tevoren bereiden. Bewaar de pancakes en het appelmengsel los van elkaar afgedekt in de koelkast. Warm de pancakes gewoon even op in een koekenpan, zo smaakt het alsof je ze net vers hebt gebakken!
Ingrediënten
- 3 eieren, gesplitst
- 200 gr volkorenmeel
- 3 tl kaneel
- ½ tl bakpoeder
- 2 el suiker
- snuf zout
- 150 ml amandelmelk
- 1 tl vanille
- boter
- 3 appels, geschild en in stukjes
- 2 handjes vol rozijnen
- om te serveren: ahornsiroop
Aan de slag!
- Klop de eiwitten met een snuf zout stijf.
- Meng het meel met 2 theelepels kaneel, het bakpoeder, 1 eetlepel suiker en een snuf zout.
- Klop de amandelmelk en vanille erdoor, gevolgd door de eidooiers. Spatel tenslotte het eiwit erdoor.
- Verhit een koekenpan en smelt er wat boter in.
- Schep steeds 2 volle eetlepels van het beslag in de pan (per pancake) en bak de pancakes rustig tot er belletjes aan de bovenkant verschijnen. Draai ze dan om en bak nog kort aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is.
- Bak in de tussentijd de appels in 1 eetlepel boter om en om goudbruin en bestrooi met 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel. Voeg de rozijnen toe en bak kort mee.
- Serveer de pancakes met appel en rozijnen en besprenkel met ahornsiroop.
Notities
- Met dit recept maak je ca. 10 pancakes.
- Voorbereiding 10 minuten, bereiding 15-20 minuten.
Recept: Debbie Bodewes, Fotografie: Francesca