Wat doe je als je nog een halve pot geroosterde paprika in de koelkast hebt staan? Dan kun je ze in reepjes snijden en in een salade of op een broodje verwerken. Of je maakt er deze zalige paprikahummus mee. Ook lekker in een salade of op een broodje en vooral ook in combinatie met wraps. Daarvoor krijgen jullie volgende week een recept, maar vandaag eerst dus maar eens het recept van de hummus zelf. Dat wordt genieten, zeker als je van geroosterde paprika houdt.
Wat je nodig hebt voor een flink bakje vol
- 1/2 pot (circa 230 gr) geroosterde paprika, uitgelekt
- 1/2 teentje knoflook
- 200 gr kikkererwten, uitgelekt
- 2 el tahin (sesampasta)
- sap van 1/2 citroen
- 1/2 tl paprikapoeder
- olijfolie extra vergine
- zout
- zwarte peper
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 5 minuten
-
Snijd de geroosterde paprika en knoflook grof.
-
Meng paprika en knoflook met de kikkererwten (houd 1 eetlepel apart voor de garnering), tahin, citroensap, paprikapoeder en een flinke scheut olijfolie in de keukenmachine en maal helemaal fijn. Voeg eventueel extra olijfolie of een scheutje water toe tot de hummus romig genoeg is.
-
Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep over in een bakje en bedruppel met olijfolie. Garneer met kikkererwten en een snufje paprikapoeder.
Recept & fotografie: Francesca