Spaghetti aglio e olio met grote garnalen

Mijn grootste man thuis eet het liefst iedere week spaghetti aglio e olio, oftewel spaghetti met knoflook en peper. Hij eet ook het liefst iedere week bami en mijn jongens spaghetti bolognese. Dus eigenlijk hoef ik alleen nog maar pakken spaghetti in huis te halen, maar wellicht dwaal ik nu

aspergesoep met doperwten dille en bieslook 1

Aspergesoep met doperwten, dille en bieslook

Aspergesoep blijft een feest om te eten in dit seizoen. Op mijn blog vind je al een klassiek recept voor romige aspergesoep, maar ik wilde ook een keer een lichte, vegetarische variant maken. Dat is deze licht gebonden aspergesoep met doperwten, dille en bieslook geworden, allemaal ingrediënten die heel goed

frambozencake met citroenglazuur 1

Frambozencake met citroenglazuur

Cake bak je over het algemeen in een springvorm of cakeblik. Maar wist je dat je deze ook in een gietijzeren pan kunt bakken in de oven? Gietijzer is multifunctioneel, omdat het de warmte zo goed geleidt en is dus ook perfect voor een baksel. Ik bakte deze frambozencake met

aardbeientiramisu met citroen 1

Aardbeientiramisu met citroen

Deze aardbeientiramisu met citroen is heerlijk fris, makkelijk te maken en iedereen kan ervan genieten! Ik maakte ‘m namelijk zonder alcohol, koffie en rauwe eieren. Vloeibaar eiwit, wat ook al gepasteuriseerd is, is perfect om te gebruiken hiervoor. In combinatie met slagroom en mascarpone maak je een heerlijk romig mengsel.

Truffeleiersalade met sjalot en bieslook

Dol op eiersalade ben ik! En vooral op deze truffeleiersalade met sjalot en bieslook. Een recept wat ik speciaal ontwikkelde voor de paasbrunchbox die ik samen met Boers & Boers lanceerde in 2022. In de truffeleiersalade zit onder andere wat mosterd, sjalot, bieslook en een vleugje witte wijnazijn en natuurlijk

Mijn paasbrunchbox en meer zalig lekkers voor Pasen

Het is bijna Pasen! En speciaal voor deze paasdagen heb ik een Zalige Paasbrunchbox samengesteld met allemaal producten van Nederlandse bodem. Naast de box is er nog tal van ander paaslekkers te bestellen. Van gevulde paaskip, beenham, Hollandse asperges, boerenboter met karamel, vlierbloesemsiroop tot wijn. Het volledige aanbod vind je

Gevulde eieren met bietensalade en zalm

Nu Pasen weer begint te naderen, begin ik automatisch ook weer recepten met eieren te maken. Want een eitje hoort voor mij echt bij Pasen! En vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie in petto. Deze gevulde eieren met bietensalade en gerookte zalm zijn heel makkelijk om te maken

Mini paasbrunch om thuis van te genieten

Het is bijna Pasen en dat betekent dat ik ook dit jaar weer lekkere paasrecepten met jullie ga delen. Dit jaar vieren we het uiteraard weer met ons eigen gezin en een paasbrunch met allemaal vrolijke en frisse lente gerechtjes. Maar omdat we met z’n vieren zijn hoeft dat geen

Zalmbonbon met garnalen, appel en koffiemayonaise

Deze zalmbonbon is gevuld met een mengsel van Hollandse garnalen, roomkaas, verse kruiden, friszure appel en sjalot. Ik garneerde de zalmbonbon met een simpele koffiemayonaise die ik maakte van afgekoelde ristretto koffie en de lekkerste mayonaise. De inspiratie hiervoor kreeg ik toen ik bij Capriole Café at en daar een

Volkoren pancakes met fruitcompote

Mijn jongens eten thuis het liefst iedere dag pancakes of pannenkoeken. Ze vinden het ook heel normaal om op een doordeweekse schooldag om 8 uur ’s ochtends te vragen of ik ‘nog even’ pancakes wil bakken. Mijn antwoord daarop is uiteraard nee, gevolgd door een schaterlach. Maar oké, soms ga

Tomatensalade met parelcouscous en halloumi

Deze tomatensalade valt voor mij in de categorie ‘snel klaar en barst van de smaak’ en als ik iets fijn vind in de zomer is het wel een maaltijdsalade als deze. Terwijl de parelcouscous aan het koken is, snijd je de cherrytomaten en grill je de plakken halloumi. Alleen nog

Eiersalade met kerrie en bieslook

Ik hou er enorm van, van een lekkere eiersalade dus. Maar niet van kant-en-klare eiersalade uit een bakje, want die is vaak zo papperig. In mijn zelfgemaakte variant tref ik graag nog wat grove stukjes ei aan en hij mag goed op smaak zijn. Daarom voeg ik wat gebakken ui

Snelle tomatentaart met feta en doperwten

Ik weet dat ik in herhaling val door dit nog een keer te melden, maar echt: van kliekjes maak je de allerlekkerste gerechten. Zo had ik nog wat cherrytomaten, een stukje feta en een half bakje Boursin over die echt op moesten. En in de vriezer vond ik nog plakjes

Boterkoek met cheesecake topping en rood fruit

Kijk, boterkoek is natuurlijk altijd een goed idee. Maar als je er dan ook nog een cheesecake topping aan toevoegt met wat rood fruit, ben je serieus goed bezig. Niet mijn idee trouwens, deze boterkoek met cheesecake topping. Het basisrecept is van JoorKitchen, een foodblog met zeer smakelijke en pure

Krokante kippendijen met cidersaus en radijssalade

Mij maak je bijzonder gelukkig met een knapperig kippenvelletje. Niet zo’n halfzachte, die parkeer ik altijd bij mijn oudste kind die alle soorten vel nog belieft. Onlangs had ik kippendijen in huis, met vel uiteraard, van Hoeve Biesland en daar besloot ik krokante kippendijen van te maken. Lekker in combinatie

Brioche wentelteefjes met avocado, zalm en ei

Voor een broodje met zalm en avocado mag je me altijd wakker maken, zeker tijdens feestdagen! Of misschien wordt het automatisch wel een feestje als je deze brioche wentelteefjes met avocado, zalm en ei maakt, dat kan natuurlijk ook ;-). Ik had nog een half briochebrood in de broodtrommel liggen

No knead bread met rozemarijn en knoflook

Er gaat niets boven de geur en smaak van zelfgebakken brood. De knapperige korst in combinatie met een luchtige binnenkant is hemels. Maar denk nou niet dat ik een broodbakker ben, verre van zelfs. Ik ben nog nooit in de weer geweest met desemstarters bijvoorbeeld. Maar waar ik wel fan

Scrambled eggs met gerookte zalm en avocado

Een klassieke combinatie waarvoor je mij altijd mag wakker maken, het liefst op zondagochtend. Dan heb ik het over scrambled eggs met gerookte zalm en avocado op een geroosterd, beboterd broodje. Na de eerste hap waan je je bijna even in het ontbijtrestaurant na een nachtrust tussen de kraakwitte lakens.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer