212 resultaten

Citroen tiramisu

Er stond al tijden een citroen tiramisu op mijn kookwenslijstje. Een aantal weken geleden kon ik mijn behoefte bevredigen, aangezien er een Italiaanse lunch op het programma stond. Ik wilde een frisse tiramisu maken en mijn oog viel op dit recept uit Lidia’s Italy waar ik vervolgens mijn eigen versie

Bruschetta met ansjovis, rucola en balsamico tomaatjes

Ik ontdekte dit recept tijdens een lunch in de Toscane. Niet door te proeven, maar door het verhaal dat een vriend mij vertelde erover. Ik kon de smaken van de ansjovis, rucola en balsamico bijna proeven en noteerde de combinatie gelijk in mijn boekje. Afgelopen week was het moment daar

Cottage cheese ontbijt met granola en fruit

Vandaag heb ik een heel fijn recept voor een cottage cheese ontbijt met granola en fruit voor jullie. Het is niet echt een recept, maar meer een samenstelling van lekkere dingen die samen zorgen voor een zalig ontbijt. Eigenlijk mag je het geen ontbijt meer noemen, het is meer een

Biefstuksalade met babyspinazie en citrusdressing

Oh, wat was dit lekker! Malse biefstuk die je rosé bakt, gecombineerd met babyspinazie, gebakken kastanjechampignons, sojabonen, radijs en een vinaigrette met een vleugje citrus en sesamolie. Wij hebben enorm zitten genieten van deze biefstuksalade terwijl we in het zonnetje zaten, zelfs de kleuter at er goed van mee! Ik

Komkommerrolletjes met zalm, dille en mierikswortel

Komkommer, zalm en dille is altijd een fijne combinatie. En als je er dan ook nog wat mierikswortel aan toevoegt voor een beetje pit wordt het helemaal lekker. Ik maakte er komkommerrolletjes met zalm van als hapje bij de borrel. Ook een heerlijk hapje voor de brunch of als klein

Wentelteefjes uit de oven met frambozen en kardemom

Afgelopen vrijdag werden we verrast met een studiedag op de basisschool. Laten we het maar houden op de onervarenheid van nieuwe ouders op de basisschool. Wist ik veel dat er een agenda op de site staat waar dat soort dingen in staan. Maar goed, kleuter vrij en mama dus ook

Granola met grapefruit en frambozen

Wist je dat er in Florida maar liefst 75.000 mensen dagelijks werken in de grapefruitteelt? Veelal komen de grapefruittelers uit families die al generaties lang deze vitaminebommetjes telen. Hun kennis over deze citrusvruchten en het subtropische klimaat zorgen voor ‘s werelds zoetste en sappigste grapefruits. En die vind je gewoon

Goddelijke garnalen uit het nieuwe kookboek Hemels!

Er is onlangs een nieuw kookboek verschenen dat hemels is op alle fronten. Van recepturen, styling, fotografie tot smaak, alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Dan mag je je boek ‘Hemels!’ noemen en dat is precies wat de auteurs Ria en Alexandra hebben gedaan. Hemels! viel op mijn deurmat,

Krentenbollen uit het boek ‘Brood uit eigen oven’

Als er iemand brood kan bakken in Nederland is het Levine wel. Jarenlang volg ik haar al op de blog ‘Uit de keuken van Levine‘ en ben keer op keer verbaasd over de prachtige broden die uit haar ovens rollen. Desembrood, vlechtbrood, zoete broodjes, kerstbrood, paasstollen, verzin het maar en

Pesto courgette hapjes

Gisteren konden jullie alles lezen over onze kennismaking met de Italiaanse webshop Peccati di Gola. Hier vind je echte Italiaanse delicatessen voor (bijna) Italiaanse prijzen. Een van de producten die we hebben uitgeprobeerd is de Ardoino pesto. Een pesto met meer noot dan normaal, omdat er naast pijnboompitten ook cashewnoten

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

x

Zoekfunctie categorie

Gang

Gerecht

Bereidingstijd

Ingrediënt

Thema

Keuken

Seizoen

Feestdag