Bo zit middenin haar Veganuary maand en deelt af en toe een aantal succesvolle vegan recepten. Zoals deze pasta met broccolisaus en doperwten. Geschikt voor vegans, vegetariërs, flexitariërs en kinderen. Iedereen dus. Benieuwd naar Bo’s ervaringen na de tweede week? Morgen komt er weer een blog van haar online.
Toen ik voor Just Away in Toscane was heb ik in Florence deze pasta gegeten. Uiteraard vergeten het recept te vragen, maar ik vind dat ‘ie er aardig op lijkt. Het is in ieder geval heel lekker en past toevallig ook nog binnen mijn vegan challenge.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 broccoli
– halve courgette
– olijfolie
– 2 groentebouillonblokjes
– 500 gram farfalle pasta (voor vegans zonder ei)
– 250 gram doperwten (diepvries buiten het seizoen)
– peper
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
Snipper de ui en kneus de knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en de courgette in grove blokjes. Fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels olijfolie in een hoge pan. Ik gebruik een soeppan, want hier ga je de saus in maken. Voeg de broccoli en courgette bij de ui en knoflook. Verkruimel de bouillonblokjes boven de groente. Even omroeren en voeg wat water toe. Niet te veel, dan is je saus straks te dun. Maar net genoeg zodat de groenten onder staan. Breng aan de kook en kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking staat, al dente.
Als je groente gaar is, na zo’n 10 tot 15 minuten, pureer je deze glad met een staafmixer. Voeg daarna de erwtjes toe en verwarm de saus. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper. Giet je pasta af en meng de saus met de pasta. Eet smakelijk!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.