Pasta met peultjes, doperwten en groene asperges

Een tijdje terug bracht ik samen met de kleuter een middag door in de Zoetermeerse Wijktuin Broekweg. Het was, wonder boven wonder, een zonnige dag en terwijl de kleuter de kippen aan het voeren was, wandelde ik door de tuin. Jannie liet de eerste oogst van de peultjes zien en …

Een tijdje terug bracht ik samen met de kleuter een middag door in de Zoetermeerse Wijktuin Broekweg. Het was, wonder boven wonder, een zonnige dag en terwijl de kleuter de kippen aan het voeren was, wandelde ik door de tuin. Jannie liet de eerste oogst van de peultjes zien en ik kocht gelijk een bakje voor thuis. Verse doperwten en groene asperges haalde ik bij de groenteboer en de basis voor mijn zomerse pasta met peultjes, doperwten en groene asperges was klaar.

Mooi moment om het prachtige ‘Pasta Passion’ servies van Villeroy & Boch gelijk uit te proberen! Sinds de fotoshoot van Mag ik nog een hapje? zijn we dikke vrienden geworden en ik ben verliefd op hun serviezen. Het is zo’n verschil als je een ‘gewoon’ bord naast een porseleinen bord zet. Je voelt het, je ziet het aan de glans en het is enorm duurzaam. Porselein breekt bijvoorbeeld minder snel en het kan met gemak in de vaatwasser. Je doet er echt een leven lang mee. Het leukst vind ik het om te mix & matchen met vintage of basic items. Zo maak je er echt je eigen stijl van.

pasta-met-peultjes-doperweten-en-groene-asperges-3

De ontwerpers kijken ook steeds meer naar gebruiksgemak. Denk aan pastaborden met een speciaal kuiltje om je spaghetti om je vork te rollen bijvoorbeeld. Of een iets opstaande rand waardoor je makkelijker de ingrediënten op je vork krijgt. En je bestek rolt niet meer alle kanten op door de gleuf aan de zijkant van de borden en de pastaschaal. Op die schaal ben ik trouwens nog het meest verliefd, die is te mooi! Ideaal voor pastagerechten, uiteraard, maar ik gebruik ‘m stiekem ook als saladeschaal. Niet doorvertellen…

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 400gr pasta naar keuze
– 200gr groene asperges
– 1 ui
– 200gr doperwten
– 200gr peultjes
– olijfolie
– 250ml room
– 1 citroen, schoongeboend
– zwarte peper
– zeezout
– Parmezaanse kaas om te serveren

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Gebruik hiervoor een grote pan, want je gaat de groenten ook nog toevoegen.

2. Verwijder de onderkanten van de groene asperges en snijd ze in grove stukken. Snipper de ui.

3. Voeg de asperges 2 minuten voor tijd toe aan het kookwater en 1 minuut later de doperwten en peultjes. De groenten hoeven alleen beetgaar te zijn. Giet de pasta en groenten af in een vergiet.

4. Zet de pan terug op het vuur en fruit de ui in 2 eetlepels olijfolie totdat deze glazig ziet. Schenk de room erbij en rasp de schil van een 1/2 citroen erboven. Verhit de room tot het kookpunt en roer er een snuf zwarte peper en zeezout door. Schep de pasta en groenten erbij en roer goed door. Proef en breng eventueel extra op smaak met citroen, zwarte peper en zeezout.

5. Serveer de pasta in een grote schaal en leg de Parmezaanse kaas op tafel om erboven te raspen.

pasta-met-peultjes-doperweten-en-groene-asperges-1

Recept & fotografie: Francesca

Het servies van Villeroy & Boch heb ik gratis toegestuurd gekregen. Lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer