Pasta pesto is een van mijn lievelingsrecepten, maar ik kwam tot de ontdekking dat ik helemaal geen exemplaar online had staan. Daar bracht ik uiteraard snel verandering in, want als er iets lekker èn makkelijk is, dan is het pasta pesto met kip wel. Eet je dit heerlijke pasta recept liever vegetarisch? Laat dan de kip gewoon uit het recept.
De bereidingstijd is nog geen half uur, waardoor het een perfect recept is om te maken op een doordeweekse dag. En stel je dat je nog een restjes pasta pesto over hebt, dan kan je dat de dag erna prima als koude salade eten.
Ingrediënten
- 400 gr volkoren penne
- 60 gr verse basilicum + extra voor garnering
- 30 gr geroosterde pijnboompitten + extra voor garnering
- 2 teentjes knoflook, grofgehakt
- 20 gr Parmezaanse kaas + extra, geraspt
- 100 ml olijfolie extra vergine
- zout
- zwarte peper
- 300 gr kippendijen, in blokjes
- bakolijfolie
- 300 gr cherrytomaten, gehalveerd
Aan de slag!
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, houd een kopje kookvocht achter, en bewaar de pasta in de warme pan met de deksel erop.
- Maak de pesto door de basilicum, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas fijn te malen in een hakmolen of keukenmachine. Schenk de olijfolie extra vergine erbij, maal nog even door en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een hapjespan en bak de kippendijen aan in 2 el bakolijfolie tot de blokjes gaar en goudbruin zijn. Zet het vuur lager en roer de cherrytomaten en pesto erdoor. Verwarm 2 minuten en schep daarna alles door de warme pasta. Voeg een scheutje kookvocht toe voor een extra smeuïge saus. Proef en breng eventueel extra op smaak.
- Garneer de pasta met blaadjes basilicum, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. En nu is het tijd om te genieten van deze heerlijke pasta pesto met kip en cherrytomaatjes!
Notities
- Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 25 minuten.
Ben jij net zo gek op pesto als ik? Bekijk dan ook deze heerlijke aardappelschijfjes eens.
Recept & fotografie: Francesca